Adsense-top

Борисов гледа на мигрантите като на работна сила, ще решава демографския ни проблем с apaби

„Борисов е притеснен, защото беше разкрит тайният смисъл на разговорите за мигрантите“.
Това разказа пред БТВ лидерът на БСП Корнелия Нинова.
Тя цитира точки от Стратегията за мигрантите на Министерски съвет, в която се казва, че страната ни гледа на тези хора като на работна сила. 
Премиерът ги вижда и като възможност да подобри демографските параметри в България, допълни Нинова.
Думите й дойдоха часове преди началото на знаковата среща в Брюксел, на която част от евролидерите трябва да се опитат да изгладят противоречията си по темата с приемането на мигранти. 
На срещата присъства и Бойко Борисов. 
Припомняме, че още в петък премиерът спешно отиде в НС, за да разясни за какво щял да настоява в Брюксел. 
От БСП обаче са категорични – става въпрос за послушание и сделка.
От Франция дойде новината, че по време на срещата на върха в София, са се водили разговори за подписване на двустранни споразумения, например между Германия и България, Германия и Гърция, за да се върнат тук мигрантите, които са минали за първи път през страната ни. Нинова каза, че ще повярва на Борисов, че мисли за интересите на държавата, ако се върне от срещата в Брюксел и отмени тази част от стратегията за мигрантите на Министерския съвет, в която се казва, че страната ни гледа на тях като работна сила, която ще оправи икономиката и ще реши демографската криза. 
Кой мозък в Европа измисли, че ще решим демографския проблем като внесем мигранти от арабски държави? 
Да отмени и изречението, което казва, че ще осигурим на мигрантите социални осигуровки, здравни осигуровки, жилища. 
Първо да ги осигури на българите, категорична бе Нинова.
Лидерът на БСП подчерта още, че Бойко Борисов досега е доказал едно – че безрезервно слуша Ангела Меркел и затова получава потупване по рамото.
Сега ли се сети, че има проблем. Звъни на Орбан в опит да вземе завоя, но този завой е много остър и може колата да излети от пътя, предупреди Нинова. Когато през 2016 г. прочетох от трибуната на парламента тайното постановление 208 на правителството му за заселване на мигранти в България, всички ни се нахвърлиха какви сме антиевропейци. Тогава ние не се поколебахме да влезем в спор и с нашето политическо семейство ПЕС. Същото направихме и с Истанбулската конвенция. Докато ГЕРБ слушаха и изпълняваха чужди решения, ние се изправихме и срещу опоненти и срещу наши, за да защитим България, припомни Корнелия Нинова.
От ГЕРБ явно се стреснаха от изказването на Нинова, защото само след няколко часа свикаха спешна пресконференция. На нея Данаил Кирилови и вътрешният министър Валентин Радев обясниха обичайното – че БСП спекулира и завижда на Борисов за успехите му сред евролидерите. Няма тайни преговори за мигрантите, отсече министър Радев пред репортери в централата на ГЕРБ. Той бил възмутен от думите на Корнелия Нинова, че са водени тайни разговори около темата с мигрантите.
Какво правим, ако влязат у нас толкова много, колкото има в съседна Гърция – 50 хиляди мигранти? Това ще ни срине социалната система. Затова ГЕРБ е създал правила. Затова има Постановление 208 – тази наредба. Къде имат забележка по тази политика, опита се да се защити Радев. Ние, продължи той, стотинка няма да вземем срещу мигранти в България. После добави:“Ние не сме зверове тук“. Затова на мигрантите им се полагали здравни и социални грижи. Те животни ли са, попита още Радев и обвини БСП и Нинова, че „нямат милост към тях“.
Депутатът Данаил Кирилов пък отново заподозря завист и ревност от страна на левицата. Той обобщи, че в момента бежанските лагери у нас били празни и това било само благодарение на политиката, която води правителството на ГЕРБ. Но опозицията завижда, че управляващите се справят, усъмни се Кирилов.
От пресцентъра на БСП изпратиха откъси от Националната стратегия в областта на миграцията, убежището и интеграцията 2015-2020 г. , за да докажат твърденията на председателката на партията.

Източник: Епицентър.бг

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...