Adsense-top

Фейсбук изригна, че дали на Калина Крумова 500 000 лева: Това е ПОЗОР, г-н Борисов!

Фейсбук изригна срещу съветничката по проблемите на пътната безопасност в МВР Калина Крумова. 
Стотици хора се възмутиха, че прелитащата от партия в партия дама е спечелила проект за половин милион лева, уж за да обнови психотестовете за професионални шофьори. 
Това установи проверка на Фрог нюз. 
Възмущението е отправено директно към премиера Бойко Борисов.
В края на май т. г. стана ясно, че Крумова и още няколко жени от БАН са спечелили европроект за 453 600 лв. 
„Целта е да се осъвременят използваните в момента психологически методики за оценка на психологическата годност на водачи, извършващи обществен превоз на пътници и товари и шофьорите, които временно са лишени или са загубили правоспособност за управление на моторно превозно средство, посочват  в съобщение на Институт за изследване на населението и човека при БАН.
Тази новина буквално взриви социалните мрежи. Сред възмутените е и депутатката от ГЕРБ Нели Петрова, който загуби дъщеричката си Лора при трагичен инцидент на пътя. 
Ето какво написа тя: Когато преди Коледа писах и призовах всички майки да се разграничат от Калина Крумова, днес думите ми се потвърдиха! 
Тя ще твори пътна безопасност за 500 000 лв. 
Аз мисля, че има достатъчно добри експерти в тази област и Калина Крумова не е човека който е компетентен в тази сфера.
Ето и реакциите на други хора:
Божеее.....думи нямам... от утре слагам къса пола и токове и се обявявам за експерт, височината я имам...
Как не Ви е срам господа управляващи???
Как е възможно да се дават 500 000 на хора със недоказани професионализъм и съмнително експертно мнение ???
Нашите деца, мъже, родители и т.н. гният в земята , ние с години чакаме дела, а вие подхвърляте пачки на  журналистки...
Това е ПОЗОР г-н Борисов!
Хайде отворете си очите най-накрая, 700 загинали, а след тях много разплакани очи. Майки, вдовици, сирачета...
Засрамете се!
Вече мисля, че е по-лесно за Вас да разширявате гробищата а не да се справяте с проблема.
Раздаване нашите пари на хора компрометирани и недоказани в областта на пътната безопасност.
ДО КОГА Г-Н БОРИСОВ??
Това е гавра. Нямам думи да опиша колко съм огорчена. Дават пари за нещо напълно ненужно, нещо, за което тези крави така или иначе работейки в БАН вземат пари.
Точно такива хора са виновните за високата смъртност по пътищата, с това неспирно крадене и пилеене на пари. знаеш ли по-страшното от това да крадеш пари от собствената ти държава е да ги пилееш безцелно.
Фрог два пъти отправи запитване до вътрешния министър Валентин Радев  за назначаването на  Калина Крумова в МВР, както и за начина, по който тя е получила достъп до класифицирана информация. Екипът ни няма да спре да задава въпросите си, докато не получи отговор. Поставяме ги отново на вниманието на шефа  на МВР:
1.   Проучена ли е  Калина Крумова за работа в МВР, на каквато процедура се подлагат всички служители? Какъв е резултатът от проверката?
2.  Защо проучването и за достъп до класифицирана информация се е проточило повече от обичайното?
3.   Установено ли е, дали като  депутат от „Атака”, е контактувала с  лица, осъдени на доживотен затвор без право на замяна за поръчкови убийства и рекет?
4. Знае ли се, дали Крумова е имала професионални или други отношения с бившия съветник от „Атака” Петър Стоянов-Сумиста, който според ВКС е лидер на организирана престъпна група за убийства? Ако това е направено, то какъв е резултата?

Източник: Фрог нюз

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...