Adsense-top

Ден след като увеличиха пенсиите с 3 лв., депутати си вдигнаха заплатите на 8000 лв.

През тази година депутатските заплати ще достигнат 8 хиляди лева.
Това показват предварителните изчисления.
Основното възнаграждение на депутатите се формира на база на средната заплата в обществения сектор. Към декември 2017 г. тя е 1200 лв. Парламентаристите ще получават тройно на това т.е. 3600 лв.
Председателят на Народното събрание ще получава 155% от основната депутатска заплат., а заместниците му – по 145% .
Не трябва обаче да се забравя, че към месечното си възнаграждение народните избраници ще получават по 15% за участие във всяка комисия, по 1% от основната заплата за всяка година стаж и прословутите „безотчетни” две трети от основното възнаграждение, които могат да се използват за административни разходи и сътрудници (това са 2500 лв.).
Така депутатите ще се разписват срещу минимум 6800-7000лв. всеки месец.
До края на годината обаче заплщането в обществения сектор ще бъде индексирано поне с 10 процента, което ще повлияе и върху парите на народните избраници.
Така техните заплати може да достигнат 8 хиляди лева. Те обаче получават много допълнителни облаги под формата на командировки, пари за срещи с избиратели, както и ползване на евтини карти за почивки в държавни курорти.
За сметка на това депутатите ползват най-дългите ваканции и почивки, а много често и отсъстват от пленарна зала.
Припомняме, наскоро депутатите увеличиха минималната пенсия с 3 лв.

източник: periscop.bg

4 коментара:

 1. Мизерници.....Нямат наяждане....Нека да си сменим заплатите за два месеца поне и да видим дали ще са съгласни да се повишават цените на тока, водата, парното,бензина, и най-важното храната...Не че е качествена ,но .....Преди имаше страх от ХЕИ,че ще мине на проверка,че ще наложи глоби-сега не им пука ,защото по-вечето фирми принадлежат на хора от парламента ,а да не забравяме че те са хората които "прекарват" /прокарват/ законите..Господ да ви съди за геноцида над българският народ....

  ОтговорИзтриване
 2. Ако се случи да доживея справедлив живот в страната ни,най-вероятно ще трябва да се преродя няколко пъти ?...СРАМ И ЖУПЕЛ...ДАНО НИ ОПАРИ ПОНЕ ТОВА ...

  ОтговорИзтриване
 3. Ееееееееееееееее поне да работеха за народа

  ОтговорИзтриване
 4. Свине,не се наядохте,мама ви мръсна. Боклуци долни! И вашето време ще дойде..

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...