Adsense-top

Временните общински решения са най-трайни: трамваите по бул. „Скобелев” от 2010 г. до днес тровят нервите на живущите там

Граждани, които живеят по протежението на трамвайното трасе между Националния дворец на културата и Петте кьошета в София, затвориха временно движението в отсечката вчера. 
Живеещите в близките сгради недоволстват срещу обявеното като временно преместване на трамвайните линии под прозорците им по бул. "Скобелев", което продължава вече близо 7 години. 
Те издигнаха плакати с надпис "Няма да търпим, искаме да спим". 
"Поредното обещание вече е дадено и то е, че до края на годината ще има изготвен проект и ще се започнат ремонтни дейности, но ние не можем вече да вярваме", коментира организатор на акцията. 
Освен бързо решаване на проблема недоволните поискаха ватманите да спазват ограничението от 5 км/ч при минаване по трасето не само когато има проверка.
Трасето беше изградено през 2010 г. с обяснението, че е временно, докато върви строежът на метрото в тази част на града. 
По него минават трамваите с номера 1, 6 и 7. 
Живеещите в района се аргументират със Закона за устройство на територията, според който трамвайното трасе не може да минава толкова близо до жилищни сгради.
Кметът на район "Триадица" Иван Шишков посочи, че до месец и половина ще бъде избрана концепцията откъде да минават трамваите и ще се направи проект.

Източник: Дума, заглавието е редактирано от ГН

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...