Adsense-top

Ще натяквам на дебелата немкиня, че за българите имаше черни печати само преди 15 години, сега пускате тapaмбуки и мaймyни, дори без паспорт...

Помните ли на кого първи му хрумна, че няма нищо лошо (даже е задължително) да приемаме бежанци?
Бежанци, емигранти, икономически субекти, лъжещи, че бягат от война? Брадати момчета, които не възлизат в кадър, за сметка на една жена и едно дете, които се повтарят в доста кадри
Кой първи ни каза, че това е задължително добро?
Кой предложи дъблински регламент, кой забрани да пазим собствените си граници? Помните ли кой беше?
Това е либерален махмурлук -
вече никой не си спомня как започна това пиянство, знае се само кой плати фалшивото пиене - онази дебела бездетна немкиня и унгареца с торбичките под очите. Покрай задължителното гостоприемство изскочиха още и още нови правила -
дай на чуждия помощи,
извикай жена му и братята му,
покани майка му и баща му,
осигури им зъболекар и гинеколожка (!)
дай им жилище,
социални помощи,
дай им безплатна карта за басейн и градски транспорт -
какво още забравихме да им дадем?!
Ахам, джамия, дай им техен храм, място, където да могат да заколят ритуално коза или каквото там още им помага да запазят идентичността си.
Ужасът на тези идеи е по-зловещ от всички изживян и мечтан комунизъм и фашизъм взети заедно. Щетата е огромна - демографска, културна, социална цена, която глупавата Европа пост-Меркел ( или постмортем ) ще плати. Която ние ще платим.
В този момент винаги ще си спомням и ще натяквам на дебелата немкиня, че за българите имаше черни печати в паспортите САМО преди 15 години. По-голяма историческа обида не съм получавал.
Нямам нищо против момчетата с брадите, имам против да бъда поставен по-долу от тях. За което народите днес се осъзнават и търсят възмездие. Меркел ще последва съдбата на Мусолини.
Но вече положението се нарича “заварено”. Ще се затворят границите, ще се върнат стотици и проблемът ще си остане. Милиони “бежанци” избродирани в тъканта на Европа, които няма да знаят какво да правят освен едно. Те ще правят деца. И то не само по едно.
Когато човек има нов, необичаен проблем, на него му трябва нова система, нов подход. Новият подход може да е взет дори от примери, които не би искал да следваш.
Но въпреки това - нека направим като арабите.
Арабите не допускат строежи на храмове на други религии.
Арабите не дават гражданство на други нации. Можеш цял живот да работиш в Доха, но си оставаш филипинец.
Арабите не търпят възражения към собствената си култура - те решават кога жените им ще шофират.
Арабите не допускат НПО да им дава акъл как да си гледат децата. Как да се толерират сексуални различия.
Арабите не са толерантни.
Арабите са умни. Те имат национална и личностна перспектива, освен това живеят по-лесен и охолен живот спрямо европееца.
Защо ние не правим като арабите? Смятате ли, че техният подход към света е изостанал?
Нека направим като арабите. Нека се поучим от тях. А и нека спазим един принцип на реципрочност. Ако не ви харесва да правите като арабите, направете като унгарците. Но го направете навреме. Идеите в политиката изглеждат понякога абсурдни. Идеите по-горе дали са по-абсурдни от либералната идея?! Идеята да приютиш и дадеш граждански и религиозни права практически на всеки, който иска да дойде тук, но и иска да си остане същият като там.
Послушайте арабите, проучете как е в Дубай и Доха.
Ползвайте опита на Будапеща.
Спрете, спрете мултикултурализма, палачът на Европа.

АВТОР: МАРТИН КАРБОВСКИ, заглавието е на редакцията

33 коментара:

 1. Защо не коментирате бе, хора? Много хубаво си го е написал човекът! Браво, Мартине!

  ОтговорИзтриване
 2. Браво Карбовски ! Най - мислещите и смели журналисти са Кеворкян и Карбовски , но , те не се продават !

  ОтговорИзтриване
 3. Карбовски ! Ти си ми любимият журналист

  ОтговорИзтриване
 4. Самата истина казана по невероятен начин от интелигентен журналист с невероятно дар слово! Браво Карбовски!

  ОтговорИзтриване
 5. Всички знаем истината и какво ще промени това?

  ОтговорИзтриване
 6. Жалко , но факт. ...изглежда, че сме след брадатковците!Нашите майки работят и гледат деца,дори болни и в нужда пак се бъпхтят,гонят час спазват стриктно работно време, лоялни и отгорни в своята работа.и какво от това, неуките си живуччкат спокойно, покровителствени от политиката, изповядвана от съвременните управляващи!

  ОтговорИзтриване
 7. КАРБОВСКИ ПРОПУСКА НЕЩО ОСНОВНО: ГЕРМАНИЯ СЛЕД ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА Е СЪС СТАТУТ НА ПОБЕДЕНА ДЪРЖАВА ДЕ ФАКТО И ВСЕ ОЩЕ НЯМА НЕЗАВИСИМА ВЪТРЕШНА И ВЪНШНА ПОЛИТИКА, ЛИДЕРИТЕ Й СА ПРИНУДЕНИ ДА ИЗПЪЛНЯВАТ СТРАТЕГИЧЕСКИТЕ ПЛАНОВЕ НА АДМИНИСТРАЦИЯТА ОТВЪД ОКЕАНА.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Точно такае и баба Меркел е обикновена пионка ,а Германия трябва да слуша до ....2999 година !!!

   Изтриване
  2. Така нареченият-"Канцлер-акт"! ������

   Изтриване
 8. статията е супер. Защо Европейският съюз спа досега и не мен не ми е ясно. Още повече, ако приемаш бежанци, имигранти трябва да имаш изработена финансова политика като Канада, Щатите и др, страни. Нека се поучим от тях, те имат бюджет за да поемат ангажимент, а не просто да отворят широко границите си. Би следвало Европейският съюз спешно да вземе решеие и да пристъпи в процедура към това решение.

  ОтговорИзтриване
 9. Абе, като се сетя за тези изминали 15 г. то и нашите маймуни и тарамбуки ги пускаха почти без виза.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. И те си пазят идентичността - у центъра на Брюксел, в Българската кръчма едни маанета и едни ракии се лющят - ум да ти зайде!

   Изтриване
 10. Кабовски винаги е говорил точно и ясно и само истини още от времето , когато бяха с Кеворк . Уникален човек и журналист !

  ОтговорИзтриване
 11. Много точна статия! Все пак- Карбовски! Точно, ясно, вярно!!! Само с употребата на определенията "дебела и бездетна" не съм ок, все пак са лични характеристики и звучат мн обидно, особено второто.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. И какво му е обидното? Дали пък не намеква, че жена на толкова години без деца, няма как да има чувство на грижовност? А за дебела, да, дебела е и няма нищо обидно, ако ще и "вейка" да я нарича, тя си остава дебела...

   Изтриване
 12. Харесвам Карбовски, съгласна съм с гледната му точка, но това е едната страна на медала.На Германия ежегодно са и нужни най-малко 300 000 имигранти, за да си поддържа социално-икономическата система. Имайки предвид и факта, че убежище не може да се откаже от тази СОЦИАЛНООРИЕНТИРАНА държава, Меркел си играе картите точно кокто трябва.В крайна сметка ситуацията в този мащаб не е нова (великото преселение на народите).Но обществата са различни.Смелите рискуват, на каква цена, ще разберем-ако не ние, то нашите деца или внуци...

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. По-голяма глупост не можа ли да измислиш ? .... на каква цена, ще разберем-ако не ние, то нашите деца или внуци...
   Ако ти не разбереш, за теб е все едно, дали някой ще разбере, тоест, ти няма как да знаеш ще разберат ли или не твоите внуци...

   Изтриване
 13. Материалът е подвеждащ. Точно на места, като Думайки и Доха съм ходила на църква. Отделно, трябва да се отбележи, че има разлика между мигранти и бежанци. Толкова време вече се дъвчи тази тема, не се ли научи тоя. Черните печати имахме, но не бяхме бежанци. А когато имаше наши бежанци, те си бяха обработвани по етапа ред. И не ми разправят, че не са правили золуми.
  Да не говорим за езика му. Бе само подвежда хората, натиска им емоционалните бутони и те после пишат ли пишат, колко са съгласни и браво.
  А може да пише така, заради завист. Е, това че не сме като германците, си е наша работа. Балкански синдром. Ама това вече е друга тема.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Какво толкова величаят Карбовски ? Къде са неговите дела? Да се говори за грешки на Меркел ,вече е голямо себелюбие от негова страна .

   Изтриване
 14. Браво на Карбовски така се говори. Ако тази простотия продължава, циганите ще ни се видят като сладури. Серсемите от това правителство да не се изживяват като западни чиновници и да търкалят поредното буги наречено зап.балкани ами да се опретнат да опазят България.

  ОтговорИзтриване
 15. Е хайде няма нужда да правим като арабите.Аз не желая да се уча от арабите и да живея в арабско общество. Достатъчно е да се поучим поне от страните от Вишеградската четворка.

  ОтговорИзтриване
 16. Да се поучим от Орбан и да положим усилия да спасим България !

  ОтговорИзтриване
 17. А бе Карбовски добре го е написал ,ама да го пусне и в превод на немски,английскии,френски,испански,та да видим какъв отзвук ще получи от тези новите европейци с меки китки.

  ОтговорИзтриване
 18. Този коментар бе премахнат от автора.

  ОтговорИзтриване
 19. Нека имаме, както обща така и регионална политика за мигрантите. Това значи, че те могат да бъдат изолирани в лагери извън ЕС, а която държава иска да приема чужденци, да си ги доставя от там но със статут на бежанци. Което значи, че те не могат да обикалят свободно Европа и да си менят адреса и не могат да имат правата на европейци.Границите като обща политика трябва да са най-стриктно пазени и внасянето на работна ръка отвън ЕС да е забранено(въпреки че фирмата страда). Освен това е нужна обща политика на ЕС към скитничеството (номадството) и рецидивизма. Не може някой да е извършил десет рецидива и да няма никакви реални мерки към това.

  ОтговорИзтриване
 20. За религиите е ясно. Будизма, Исляма и Хиндуизма и др. не са религии а философия и начин на живот, защото те не могат да бъдат прктикувани в други географски ширини без да прилагат неоснователно обичаите на тези народи : бурки, обрязвания и т.н.т. Само Хрестиянството е сега религия, защото може да се практикува по цялото земно кълбо без специални житейски практики и табута. Така, че съжителството на всички религии на едно място, което ни натрапват нашите юнаци е невъзможно.

  ОтговорИзтриване
 21. Обидно е , страшно е това ,което се случва с емигрантите в Европа и с циганите у нас .Обидно за единият ми дядо ,който лежа 1.5 години в Белене ,като кулак и другият ми дядо ,който пък беше член на БКП .Те вярвам щяха да бъдат заедно в борбата си да запазят българщината и националното си достойнство на народ съществувал 2000 години и предаден от продажни и не дълновидни политици !Обидно е за мен!

  ОтговорИзтриване
 22. Еми, пускайте мнението и запитването си директно към държавната управа или директно към премиера или президента, все пак да се бяхте кандидатирали, че да я вършите и разглеждате по-подробно тази работа. Или пък оплаквания от държавната ни сигурност, отново директно. След като все са недоволни гражданите и се чувстват несигурни и не защитени от закона. Може би е трябвало да се запитам как ли щеше да е по-добър живота, ако се бяхте родили по време на първите писани закони и управлението на Хан Крум, е те тогава да се оплаквате повече ще му мяза. Хаха Много още мога да коментирам подобни граждански недоволства, само да искате ��☺️��Гледайте си живота и се радвайте, че сте живи и здрави и имате права. Защото неблагодарността няма да помогне, а по-ентусиазираните смятам, че знаят, че сме в Европейския Съюз и нека да влезнат в парламента и да си разгледат и управляват по-подробно казусите. Е това е. ��

  ОтговорИзтриване
 23. Това което днес е Германия се Дължи на Меркел !!! Други коментари са излишни !!!

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...