Adsense-top

В "Свински лов" със свински тръст МВР успя да залови затворника беглец, като похарчи за целта почти 1 000 000 лева.

"Нека гражданите да знаят, че един рецидивист, обирджия и изнасилвач е хванат - така действа системата, така ще работим и занапред", каза министърът на МВР Валентин Радев след залавянето на затворника Борис Иванов на брифинг в Ловеч.
Само за 52 часа беглецът бе разкрит и заловен на изхода на град Летница.
"Благодарая на всички, които участваха в акцията по залавянето: на СОБАТ, на жандармерията, на областната дирекция на полицията в Ловеч. 
Бяхме критикувани в медиите, че са изполмани вертолети и други ресурси, но каквото реши държавното ръководство това превим", каза още министър Радев.
Главният секретар на МВР Младен Маринов обясни, как се е стигнало до залавянето на Иванов. 
В петък бил получен по-остър сигнал, който конкретизирал мястото, където за последно е бил забелязан беглеца. Незабавно били насочени сили натам в изключително мащабна операция с жандармерия към ГДНП, сили от Специализираното звено за борба с тероризма /СОБАТ/, областната дирекция включила целия наличен ресурс.
В определен момент служебните кучета хванали следа, но времето се развалило, завалял дъжд. 
Въпреки това търсенето продължило през цялата нощ.
Сутринта в събота бил получен нов сигнал от жител на гр. Летница, че е Борис Иванов е забелязан в необитаема къща. Насочили сили натам, като случая се развивал изключитено динамично, подчерта гл. секретар. 
Когато затворникът забелязал, че е разкрит той хукнал да бяга. 
Видял възрастна жена, която живее в края на града и се вмъкнал в къщата й. 
Хванал я за ръката и приклекнал, а тя стояла до прозореца. 
"За щастие жената познавала районния инспектор и успяла с жестове да му покаже, че е заплашена. 
Той пък сигнализирал силите на жандармерията и обградили къщата.
Виждайки, че е притиснат от преследвачите беглецът направил опит да отвлече възрастна жена, за да я ползва като застраховка пред полицаите. 
Това пък наложило използването на огнестрелно оръжие за респектиране. 
Получил се очаквания ефект и Иванов оставил заложничката, продължил да бяга, но след бързи действия на СОБАТ той бил хванат. 
"Благодарение на жанадармерията реално е била предотвратена заложническа криза", каза още гл. секретар Маринов.
От СОБАТ са били разположени снайперистки единици, които осъществявали непрекъснато наблюдение накъде се движи беглеца. 
"Приложена е била тактиката на свинския лов", допълни Маринов.
И тук идва момента да се върнем на думите на министъра, който в началото ни обясняваше, че така работи системата. 
Която явно в свински тръст, разхождаше над 500 човека от системата на МВР в нивите и вдигаше хеликоптери и дронове над нивите с надеждата, някоя баба в Ловешко да подаде сигнал, който да се окаже истински. Ясно, че системата не работи, ясно е че с приоми от свинският лов, някои хора нямат място изобщо в системата на МВР, но както знаем за партия Герб и коалиционните им партньори не е важно хората да имат знания и да могат, те са сложени на тези места, защото са лоялни, а системата на МВР се използва активно по време на избори.
Само искаме да припомним на министъра на МВР, че беглеца Радослав Колев, който не е от ромски произход и има образование все още не е заловен вече два месеца след бягството си с Пелов от затвора. Явно системата на МВР ще продъллжава в свински тръст да преследва беглеца, но как ще го хване все още на никой не е ясно, защото системата по този начин не работи и това трябва да се говори всеки ден и неработещата система е дело на Цветан Цветанов, Румяна Бъчварова и Валентин Радев все видни министри на МВР от ГЕРБ. 

Източник: Хак нюз

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...