Adsense-top

US стратег: Калифорния ще мине към Мексико, а Ню Йорк - към Канада, останалото ще направи Конфедерация, със столица Далас...

До не повече от 50 години САЩ няма да съществуват в настоящия им вид.
Това прогнозира американският стратег и професор в Университета за глобална стратегическа визия в Онтарио, Питър Майкълс.
Според него, САЩ са напълно разделено на 2 общество, което не може да се обедини. От една страна са консервативните, разумни и морални граждани, заемащи около 75% от територията - това са т.нар."царевични щати", разположени в централната част на страната.
От друга са супер-либералните, по същество авантюристични и доста неразумни две крайбрежия.
"Това са 2 различни държави, никой президент не може да ги обедини." - обясни Майкълс.
Той счита, че в момента се прави опит за насилствено обединение под формата на налагането на хипер-либералните ценности на всички. Става дума за аборти, гей-бракове, права на малцинства и имигранти, високи данъци, социални помощи и пр. Чисто юридически, това се случва, но не се приема от консерваторите.
"Предполагам, че чашата на търпението ще прелее, когато опитат да отнемат личното оръжие. Необузданият либерализъм е несъвместим с толкова тежко въоръжена нация, при това склонна да стреля. Не сега, но до 10 или 20 години ще се направи опит да се отмени Втората поправка в Конституцията, и да се премахне свободното оръжие. Тогава консервативните щати ще предизвикат или гражданска война, или достатъчно сериозна криза, и страната ще се раздели" - обясни професорът.
По мнението му, ядрото от консервативните щати ще създаде нова Конфедерация, която ще наследи САЩ като велика сила. То ще обедини основните ресурси. Двете крайбрежия не могат да съществуват сами и ще се влеят в други държави. Източното ще мине към Канада, която също е хипер-либерална, а Западното - основно Калифорния, ще се присъедини към Мексико. И в момента вече демографските показатели на мегаполиса Сан-Сан (от Сан Франциско до Сан Диего) вече се променят в полза на латиносите. С разпада на САЩ е съвсем логично тази територия да мине към мексиканците. Тя и някога е била част от Мексико всъщност.
Най-вероятно столица на Конфедерацията ще стане Далас, като център на най-мощния измежду консервативните щати - Тексас.

Г.Н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...