Adsense-top

Politico: Борисов е отговорен за "три дузини убийства"...

Невиждан скандал е на път да избухне в САЩ, заради... Бойко Борисов.
Това стана, след като миналата седмица американският министър на правосъдието Джеф Сешънс се срещна с нашия премиер и се снимаха заедно.
Сешънс беше тук на среща на правосъдните министри на ЕС, но не отказа среща на Бойко, нито снимка. Нещо, което ред други американски представители в миналото правиха.
"Нима никой не е информирал министъра за това, преди посещението му" - попита изданието "Политико". И припомня, че политици от подобен ранг имат огромни екипи, които следят точно за такива въпроси. Освен това, министърът на правосъдието на САЩ е нещо като "шапка" на всички спец-служби, вкл. подчинено му е ФБР. "Няма как Сешънс да не е знаел, че се ръкува с престъпник" - пишат в списанието.
През 2006 г. американският посланик Джон Байърли в секретен доклад предупреждава, че "Борисов е нова политическа "звезда", но е и човек, който е сериозно обвързан с криминална активност, и е близък до "Лукойл". Посланикът добавя, че "кметът на София" (тогава) е обвързан с контрабанда на горива и амфетамини. Казва и, че като висш функционер в МВР (главен секретар) е ползвал поста си за "криминални сделки". А необявената му съпруга (Цв.Бориславова) е шеф на банка, в която е извършвано пране на пари за престъпни групировки.
През 2005 г. шефът на ФБР Робърт Мюлер, при посещение в България, се опитва да стои настрана от главния секретар Бойко Борисов. Избягва снимки с него, а Борисов много държи на снимките, отбелязва авторът на статията.
Предполагаемите връзки на Борисов с "три дузини" убийства са причина Мюлер да не иска да се обвързва, пише изданието. Една дузина е 12 души, т.е. САЩ считат, че е замесен в поне 36 от най-тежките възможни престъпления.
Сешънс е обсъждал борбата с организираната престъпност с очевиден неин представител. Що за политика е това, пита изданието.
От администрацията на правосъдното ведомство са обявили, че това е "български официален представител, и следват протокола"...
Това приблизително е културен вариант на думите на президента Рузвелт: "Кучи син, но наш кучи син"...

ГН
П.П.: Оригиналът на статията в "Политико" е тук...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...