Adsense-top

Китайци искат да строят тунел под Шипка

Интересът на китайците е станал ясен днес, на среща с министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков
Китайският консорциум „СИТИК Констракшън” проявява инвестиционен интерес към изграждането на тунела под Шипка и автомагистралата Русе – Велико Търново, съобщиха от Министерството на регионалното развитие.
Интересът на китайците е станал ясен днес, на среща на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков с представители на китайската компания.
България потвърди ангажимента си за строеж на тунел под Шипка
Тунел под Шипка щял да пречи на мечките
„Крайно време е да положим основите на едно дългосрочно и устойчиво партньорство между България и китайския бизнес”, посочи министър Нанков.
В хода на разговора са обсъдени възможностите за подписване на Меморандум за сътрудничество, включващ конкретни параметри за публично-частно партньорство.
„Ще бъда щастлив, ако успеем да отбележим напредък в нашите съвместни усилия за реализиране на инфраструктурни проекти под формата на публично-частно партньорство”, подчерта по време на срещата министърът.
По думите му на бизнес отношенията между България и Китай ще допринесе и предстоящият форум „16+1”, – инициатива, целяща да поощри сътрудничеството между Китай и шестнадесетте страни от Централна и Източна Европа, чийто домакин ще бъде София.

Източник: Делник

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...