Adsense-top

Атанас Русев: Няма шанс за България! Какъв абсурд- да защитаваш държавната земя от самата държава?!

Когато държавните ”институции” пряко се обявяват за разграбването и унищожаването на държавната собственост, е редно ние гражданите да я защитим. 
Както правим през всички тези години... 
КАКЪВ АБСУРД! Да защитаваш държавната земя от самата държава???!??!?!?! 
Това написа във фейсбук преди минути Атанас Русев от сдружение ”Да запазим ”Корал”.
Ето и поводът за гнева на природозащитникът: НЯМА НИКАКЪВ ШАНС ЗА БЪЛГАРИЯ. 
Днес присъствахме на комплексна "проверка" от областната управа относно незаконно поставената ограда зад плажа Корал по наш сигнал, с участието на най-различни "институции" на местно ниво. 
Това беше абсолютен фарс, в който държавните служители открито и разпалено защитаваха стореното беззаконие и дори първоначално отказаха да посетят различните места, където по сигнали в медии и телевизии беше установена незаконна сеч и др.
Единствено зам.- областният управител Крумов прояви разбиране и посети лично всички места и се запозна с проблемите. Нямаше протокол от проверката. 
Не се разписахме никъде. Не зная по имена кои присъстваха и откъде бяха (имаше от общината, от риосв Бургас,...). Не искаха да бъдат снимани и записвани. Нямаше геодезист с тях, който да установи какво, къде и как е нарушено или къде попада. "Експертите" единствено разпалено защитаваха "частната собственост" и побързаха да претупат всичко и да си тръгнат. Сега в 14 дневен срок ще измислят как да оправдават това беззаконие и да защитават унищожаването на дюните и този уникален хабитат. Това не е държава.

източник: Фрог нюз

1 коментар:

  1. а когато господин русев разкопа целият плаж за да сложи тръби и ток до края преди години не разрушаваше дюни нали....

    ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...