Adsense-top

Само във Фрог: Зам.-министър на МО пробутва свой човек на конкурс за НАТО

Тези дни в Министеството на отбраната е пусната обява за конкурс за назначение на длъжността зам.-директор на дирекция в НАТО. 
„За нея зам.-министърът на отбраната генерал от резерна Атанас Запрянов прави всичко възможно да набута своето претеже от Брюксел полковник Здравко Пехливанов, информираха наши източници във ведомството. 
За отбелязване е, че той не би трябвало да кандидатства, защото е зам.-военен представител на делегацията ни в НАТО. 
На всичко отгоре в щаба не го искат и затова тук се намесва Запрянов.
Три дирекции в МО са дали отрицателно становище  за заемането на тази длъжност от полковника. 
Такава е позицията и на Щаба на отбраната, довериха ни още нашите източници. 
Въпреки това зам-министърът не мирясва и на всяка цена иска да уреди своя човек на високата длъжност.
Сроковете за кандидастване са много къси. Иска се четири четворки СТАНАГ по английски и затова генерал от резерва Запрянов извива ръцете на сегашния началник на Военна академия ген. 
Груди Ангелов да организира спешна извънредна сесия, за да може полковник Пехливанов да кандидатства и спечели конкурса накрая.
Експерти в МО се надяват за длъжността да кандидатстват и други офицери, макар да знаят, че са обречени, след като зам.-министър Запрянов е казал благословията си.
Това не е първият случай на нагласени конкурси във военното министерство. По времето на Ненчев такива бяха почти всички. В темпо продължи това и при Каракачанов. Вече разказахме за някои назначения, в скоро време ще разкрием назначения с връзки и в други дирекции.

Автор: Калин Джумайски, източник: Фрог нюз

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...