Adsense-top

Светлана Шаренкова: Русофобията е демоде

Световноизвестният музикант и поет, някогашен лидер на групата „Пинк Флойд” Роджър Уотърс по време на концерта си в София на 4 май каза няколко горчиви истини за световната политика: „САЩ са тези, които основно ни водят към разрушение, но с тях е и Великобритания, и част от Европа.
Всички те дрънкат с оръжия и ще се опитат да нападнат Иран. 
Имам ужасното предчувствие, че може да го направят. 
Те ще опитат да провокират и Русия.
Антируската пропаганда в западната преса е невероятна.
Вие искате ли да се биете срещу руснаците? 
Аз не искам. Срещал съм се с руснаци и те са обикновени хора като мен и вас”. 
И допълни: „Нима не искаме всички да живеем в мир? Аз искам. Моят народ също. Искате да започнем война с руснаците? Помните ли Втората световна война и какво успява да стори руският народ тогава? Че побеждава Вермахта на цената на 20 милиона руски момчета”.
Силни и правдиви думи на един творец с будна гражданска съвест, който не е ляв или десен, а изповядва общочовешки ценности и идеи. 
Тези слова, които кореспондират с мнението на повечето българи, предизвикаха истинска истерия сред шепа протестъри от „жълтите павета”… От една страна, имаме рок звезда с продадени 300 милиона албума, икона на съвременната попкултура, а от другата - малобройна, но шумна прослойка, прехранваща се от чуждестранни 
грантове, чието „творчество” е да „свирят” според волята на този, който поръчва „музиката”. Тоест да озвучават подадените от поредната неолиберална фондация опорни точки срещу Русия и Путин, срещу социализма и социалната държава.
Как да обясниш на тези хора, че това не е проруска реч, а е мирна реч, изпълнена със загриженост за бъдещето на света. 
Че в нея няма поръчка, а само омерзение от статуквото, от разширяващите се глобални неравенства, от безидейността, от зависимостта от военнопромишления комплекс и от нснационалните корпорации.
Че начело на Запада стоят псевдолидери, готови да палят войни от алчност и самонадеяност. Че има отхвърляне на възраждащия се език на Студената война, който народите не приемат, но който стана официален за правителствени трибуни и медии. И призив – да се осъзнаем, докато е време! Авторът на „Стената” е осъзнал, че днес западните елити градят стена, много по-страшна от Берлинската, че се ражда нов тоталитаризъм –със самочувствието, че неговите „евро-атлантически ценности” са единствено позволената и непогрешима истина и всички народи трябва да живеят по неговите правила. 
Мъдрецът Роджър Уотърс каза истини, които народите постепенно осъзнават, но псевдоелитите се преструват, че не са ги чули, за да 
запазят по-дълго властта си!

Източник: Епицентър

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...