Adsense-top

Той ги наричаше "негодници", и винеше в далавери (без доказателства), сега "обиден и наранен", че Го наричат "крадец" (без доказателства)... :)

Премиерът ни определено не е наред, и не само народът е виновен, че го търпи, но и останалите държавни институции - че не вземат необходимите медицински мерки.
Пълен абсурд е да съдиш лидера на опозицията за това, че те нарекла "крадец". Още по-голям абсурд са изтъкваните мотиви, които издават, че този човек действително си мисли, че е оклеветен и са "накърнени чувствата му".
Съдебно дело за изказвания в политическия сблъсък е гротеска.
Достатъчно е да припомним как Бойко Борисов наричаше Общинските съветници в София "негодници". А Тройната коалиция бяха крадци, мошеници, корупмирани и какво ли още не. Румен Овчаров стана боксова круша на оплювания, а за Станишев да не говорим.
И изобщо не забравяме всички епитети, използвани към един друг премиер - Пламен Орешарски, вкл. най-бруталния - "Олигарски".
На този фон, Бойко Борисов да се чувства обиден от думата "крадец" е признак за лудост. Той самият е най-големия клеветник, ако приемем че подобни думи са клевета, а не част от политическата конюнктура. Бойко да се обижда от обидни думи е все едно Хитлер да се обижда от идеологията на нацизма. Която самият той е написал.
Делото обаче е интересно и с нещо друго. Ако хипотетично, контролираният от Пеевски съд, вземе та осъди политик за думата "крадец", та ако това стане, за да се угоди на премиера, то ще се отвори съвсем нова страница в историята.
Всеки ще може да съди всеки - за всяка една политическа критика. Всеки, който е нарекъл друг "корумпиран", ще бъде осъден. Дори всеки, който каже, че "властта е лоша", ще иде на съд, защото това само по себе си, е обидно твърдение.
Така ще излезе, че властта изобщо не може да се критикува, защото опозицията е длъжна да има "доказателства" за всяка една реплика.
Иронично погледнато, ще може да възникне и бизнес. Мнозина ще изкарат пари за сметка на по-устатите политици. А най-успешни и защитени в политиката ще се безгласните букви - хора, които никога не вземат думата, а си "кютат" на последния ред и консумират депутатската заплата, без да вършат нищо...

Г.Н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...