Adsense-top

Пламен Георгиев: Психологията ни е доносническа, да се изучава антикорупция в училищата

Скандалният шеф на новото антикорупционно звено Пламен Георгиев поде академична дейност. 
Той води лекция “Ново начало в борбата срещу корупцията” пред студенти в УНСС. 
Пред младите слушатели Георгиев обясни какво представлява водената от него комисия, като поясни защо досега съществувалите подобни органи не са постигнали никакъв успех.
В момент на проницателност Георгиев сравни българския корупционен проблем с проблема с терористите в Белгия и как там антитерористичните звена не си общували, както и антикорупционните тук.
В услуга към изграждане на имиджа на Георгиев като академичен ум, УНСС дори подписа споразумение за създаване на Академия за борба с корупцията, към която ще има и магистратура. 
В своето изложение Георгиев предизвика и изумлението на присъстващите, като предложи да има антикорупционно обучение в училищата.
Георгиев отново натърти, че антикорупционната дейност е полицейска функция, в опит да върне дебата върху искането му воденото от него звено да може да арестува - едно от скандалните предложения за промяна в законодателството.
Шефът на антикорупцията защити и решението да се забрани подаването на анонимни сигнали, като каза, че народопсихологията на българите е доносническа.

Източник: Фрог нюз

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...