Adsense-top

ЕС скъсява лятната ваканция в рамките само на м. август. Пълно объркване на отпуските!

По-къса лятна ваканция за учениците. Целта децата да са по-дълго в образователната система.
Целта е децата да не отпадат от образователната система и ваканциите у нас да се уеднаквят с учебните почивки в ЕС. 
Сега идеята е обект на обществено обсъждане - дали да се ограничи почивката на учениците само в рамките на месец август и да се увеличат малките ваканции. Работодателите предлагали различен старт на учебната година за различните класове. 
Статистиката сочи, че 21000 деца са отпаднали през миналата година, поради невъзможност да се справят сс учебния материал.
43000 първолаци от общо 60 000 са получили държавна помощ. 40% е функционалната неграмотност сред децата, което означава, че тези деца могат да четат, но не разбират какво четат. Неграмотността е кошмар, включи се и актьорът Калин Сърменов, който има ученичка.
Изобщо не трябва да има лятна ваканция, категоричен е той. Не ме притеснява по-късата ваканция, притеснява ме функционалността на образованието, подчерта актьорът. Според Сърменов децата трябва да имат респект към училището.
Емил Джасим, учител, предупреди, че много училища не са материално подготвени за учебен процес през жегите. Нямали климатици. Учителите били по-скоро склонни учебната година да започва по-рано, вместо на 15 септември на 1-ви.

Източник: ГН

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...