Adsense-top

Елена Йончева иска извинение или оставка от Бойко Борисов

Според Йончева това дело е показало, че един политик не може постоянно да лъже и трябва да носи отговорност за думите си
Говорителят на парламентарната група на БСП Елена Йончева обяви пред БНТ, че иска премиерът Бойко Борисов да си подаде оставката или да ѝ се извини след решението на първа инстанция на Софийския районен, който осъди министър-председателя и партията му ГЕРБ да ѝ платят 5000 лева като обезщетение за непозволено увреждане.
Йончева обяви, че ще съди Борисов, по време на предизборната кампания, веднага след като той каза на партийно мероприятие в Бургас, че държавата е плащала милиони левове за репортажите на журналистката зад граница. 
Тя отрече това твърдение и призова Борисов, ако стане известно в съда, че е излъгал, да напусне политиката.
Искът на Йончева беше за 20 хиляди лева, но той не е бил уважен изцяло. 
Борисов и ГЕРБ са осъдени да платят солидарно на Йончева обезщетението от 5000 лева, както и разноски за 825 лева. 
В решението си съдът подчертава, че думите на Борисов са били ясно и недвусмислено насочени именно към Йончева и публиката е стигнала до този извод, без да се налагат интерпретации.
Според Йончева това дело е показало, че един политик не може постоянно да лъже и трябва да носи отговорност за думите си.
"Всички политици трябва да носят отговорност и когато разберат това, тогава всички ще си мерят приказките", уточни депутатът от БСП.

Източник: NBox.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...