Adsense-top

Нито един круизен кораб няма да посети Варна и Бургас това лято, благодарение на Ангелкова и политиките и

На фона на всички хвалби на Ангелкова, че отбелязваме ръст в туризма, дойде тази новина.
Антирекорд за круизния сезон у нас. Нито един пасажерски кораб няма да посети Варна и Бургас през това лято.
Основната причина за отсъствието на пасажерските кораби според БТВ по заръка на правителството е геополитическата обстановка в басейна на Черно море през последните години. Но бърза справка показва, че над 50 круизни кораба и това лято ще акостират в Истанбул.
Круизните компании планират посещенията си поне 2-3 години напред. 
Това означава, че плановете за настоящата 2018 г. са правени в горещия период на конфликта в Украйна, както и опитът за военен преврат в Турция. 
Съобщават още от БТВ, но пак подчертаваме, че БТВ явно не са си направили справка и пускат за пореден път фалшива новина, че нямало круизи в района заради геополитическата обстановка.
През 2014 г. във Варна акостират 36 круизни кораба, които водят в града близо 30 000 туристи. 
Директор на морската гара тогава е Евгени Игнатов. "И колкото и парадоксално да звучи, то е свързано с кризата. 
Отказаните кораби от региона на Одеса, малка част от нас дойдоха при нас. 
Иначе това, което е нормално за сезона на Морска гара в годините е около 24-25 кораба", каза той. Което все пак не огромен туристически поток на фона на кръглата нула през тази година. "Има случаи в 2013 г., когато сме имали четири кораба в един и същи ден", спомня си Игнатов.
В опит да бъдат върнати круизните кораби по нашите брегове, през последните 3 години зоната около пасажерския терминал във Варна беше реновирана. "Изцяло е променена визията. Стана значително по-привлекателна и красива. И отзивите също са много добри", коментира Любомир Добрев, директор на пристанищен терминал Варна-Изток. Който естествено е назначен от Герб на тази позиция и както знаем за тях е по - важно да усвояват средства от строежи и инфраструктура вместо да помислят, защо туристическите круизни кораби заобикалят България.
Точно в този момент Турция прави опити да вкара още повече круизни кораби в Черно море със субсидии за круизните оператори. Ако успее това можело да има и положителен ефект за нашата страна, която естествено предпочита да се рекламира в такситата на Ню Йорк, защото според Ангелкова, американците някой ден можело да дойдат в България. На кой точно са фирмите в които се рекламира в САЩ така и не стана ясно, но за сметка на това министърката ни и тази година не забрави да раздаде едни пари за реклама на същите.
Добрата новина е, че все пак има индикации за завръщането на пасажерските кораби в Черно море. На пристанището във Варна вече има една заявка за следващата година, както и две за 2020 г. Което е показателно, че България и в следващите две години ще бъде заобикаляна дестинация за морският круизен бизнес, защото явно или не се рекламира добре или Ангелкова е решила да затрие още един отрасъл от българският бизнес.

Източник: Хак нюз

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...