Adsense-top

От НАТО и ЕС ще излезем, но не по почин на Марешки. Той е по-скоро опит да останем там...

 
Не се смейте.
Всъщност, смейте се. Какво друго ви е останало.
В степента на разложение, до която стигнахме, това Марешки да ни поведе към "спасение" извън НАТО (и евентуално ЕС), е съвсем нормално.
Гротеската е пълна още със самия факт, че една мутра и престъпник стана министър-председател. Сега вече е рекордна с това, че той стана най-дълго управлявавалия министър-председател.
Шоуто да върви - Бойко изпълнява заповедите на всички западни "началници", и е пръв отличник на Европа. Това не му пречи да се изкара и русофил, просто защото 90% от народа са русофили.
И нали виждате - номерът минава. Той съсипа "Белене", Южен Поток, съсипа армията, подкрепи анти-руската хунта в Киев, подкрепя терористите в Сирия. И накрая, въпреки всичко, и русофил излезе. Той обичал Русия. И минава...
Слава на Марешки като пръв евразиец и борец с НАТО.
Всъщност, всичко е съвсем ясно. В обществото има ескалиращи анти-западни настроения. Рано или късно, ще излезем. Не за друго, а просто защото 28 години сме там, и постоянно затъваме. Този свят не прави нужното, за да стане нещо от нас. Той просто ни истисква - каквото може да вземе, останалото не го интересува. Резултатът го виждаме - омизеряла пропаднала държава, разочаровано население. И тъй като няма признаци ЕС или НАТО да мислят да правят нещо ново сериозно за нас, а дори се чудят как да орежат и сега мизерните фондове, то не можем да очакваме подобрение.
Като няма подобрение, напрежението ще расте и накрая ще ни извади от НАТО и ЕС.
Това ще се случи - то е обективен исторически процес. И няма нищо общо с Марешки.
Той изглежда по-скоро като опит да се пародира самата идея за излизане. Да се осмее и дискредитира, чрез предаването и на политически клоун.
Типична хибридна атака.
Но едва ли ще е успешна. Вълната на евроскептицизма е толкова голяма, че един Марешки не може да я спре. Колкото и да е смешен...

Добри Божилов
04.05.2018

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...