Adsense-top

Зависими и несвободни депутати се дърлят за свободата на словото

Иначе скучноватия регулярен отчет за действието и бездействието на СЕМ предизвика спорове и скандали в парламента за свободата на словото. 
По въпроса се изказаха по традиция, доказано несвободни хора, този път в качеството си на депутати. 
Пръв се произнесе Тома Биков, бивш десен, настоящ герберист, който постигна своеобразен връх в цинизма: 
"Колегите от БСП възложиха на СЕМ свръхотговорности и свръхочаквания - очакването СЕМ да каже нещо за свободата на словото, за класацията на "Репортери без граници", че сме на 111-о място. 
Една класация, направена от НПО, на която аз не вярвам. Ще ви кажа как се прави тази класация - избират се едни репортери, правят се с тях интервюта, питат се има ли свобода на словото, а те казват - няма. 
В същото време Малта е на 37-о място, Словакия - на 26-о, а там убиха разследващи журналисти, разследвали правителствата. 
А тук един депутат държал 7 вестника. 
И затова България е на 111-о място", посочи Биков.
Контрира го социалистът Александър Симов, журналист:
"Мога да се съглася с вас за тази класация, но тя най-малкото прави заглавия. Най-малкото СЕМ трябваше да вземе отношение по тази класация. Няма да се съглася с вас, че свободата на словото е най-голяма във финансираните от държавата медии. Има предавания, в които пет души се надпреварват да защитават позиция, която е една и съща."
С баналности и клишета продължи обсъждането и Павел Шопов от Атака. Който даде тон за преливането на разговора по посока на замерване на русофилията между БСП и националистите.

Източник: Фрог нюз

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...