Adsense-top

Фискалният резерв се изпарява скоростно, Бойко ще бяга, и вършее за последно...

От справките публикувани на официалния сайт на министерството на финансите разбираме, че фискалният резерв на България се топи сериозно. 
Ето какво сочи справката към 31.03.2018 г. за неговото състояние:
Към 31.03.2018 г. фискалният резерв е в размер на 10,15 млрд. лв., в т.ч. 9,51 млрд. лв. депозити на фискалния резерв в БНБ и банки и 0,64 млрд. лв. вземания от фондовете на Европейския съюз за сертифицирани разходи, аванси и други. 
Средствата на фискалния резерв по депозити в БНБ са в размер на 9,13 млрд. лв., а в банките – 0,38 млрд. лв
Сравнението на годишна база спрямо 31.03.2017 г. сочат, че общия размер на фискалния размер тогава е бил 12,574 милиарда лева. 
Данните показват, че за една година резервът се е стопил с 2,424 милиарда лева. 
Интересен факт е, че управляващите не дават обяснения за какво са изхарчени тези пари, а и никой не ги пита от опозицията.
Ако към това число прибавим и бюджетните излишъци , които никога не бяха отчетени в държавния бюджет, ще се окаже, че няма друга тава държава в света, в която да се харчат толкова милиарди левове обществени пари без никаква отчетност и контрол! 
Според непотвърдени информации е възможно правителството да е към края си, а Бойко Борисов да се готви да бяга. И сега опосква всичко останало, за последно...

Източник: Фейсбук

1 коментар:

  1. А контролни органи - бол, но всички са зависими от ГЕРБ и никой не смее да контролира или проверява....

    ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...