Adsense-top

Гърч! След Ханко Брат и Хан Аспарух си има ново име - Хасан Аспарух!

 
Почти припаднах като видях тази снимка. Виждате уверение от университет в София, който е един от най-големите в България. Дадено е на студентка, която се е записала да учи там в първи курс.
Вижте внимателно какво пише на мястото за постоянен адрес - УЛИЦА ХАСАН АСПАРУХ. Веднага щом видях. хукнах да търся в Гугъл дали такава улица някъде съществува, първоначално знаейки, че това е невъзможно. Така и се оказа, никъде не ми излезе улица с това име.
Това ще рече, че този който е издавал уверението е направил доста интересна грешка - със сигурност не правописна. Няма да казвам умишлено, или не е, защото аз няма откъде да знам. Знам само две неща:
1. Ако някъде в България има улица кръстена Хасан Аспарух, не знам защо на личните ни документи още пише Република България и кой би позволил такова нещо да стане.
2. Разбирам да не познаваш българската история и да напишеш Ханко Брат или нещо подобно, просто защото не знаеш (разбира се отново грандиозна тъпотия, но това е друг въпрос). Друго е да сбъркаш Хан Аспарух с Хасан Аспарух. Това и човек, който не е виждал и думичка от историята на нашата родина, няма да го сбърка.
За това смятам, че са отговорни хората от Министерството на образованието и науката, както и Меглена Кунева в частност. Пак казвам, това може да не е умишлена грешка, но е направена от служител на университета.
На първо място трябва да се налага някакъв контрол на работата във висшите учебни заведения, на техните служители. На второ място трябва да се обърне внимание на образованието ни като цяло, защото то явно не успява да научи хората на някои основни неще като това за нашите велики и славни владетели, които са съградили мястото, на което живеем сега. Недопустимо е да се гаврим с тях така.
И не, няма значение дали е написано Хасан, Мойсей, Джон или Сергей. Ако го чете това някой Хасан, да ме извинява, напълно случайно е и не ние сме писали уверението. Макар и да е доста иронично, че грешката е точно с Хасан, признайте си.
Още повече, че веднага мисълта им скача към един колаж, доскоро доста актуален, в който разни политици са се наредили с фесове и турски знамена, а по-средата на една масичка Меглена Кунева удря кючеци.

Източник: spodeli.eu

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...