Adsense-top

Цветанов: В Галиче определихме най-добрия кандидат, "Чоков" няма да се повтори! Фактите: Ценко е звънял 2 пъти от затвора, за да гласи изборите в селото

„Моделът на Ценко Чоков в Галиче няма да се повтори повече.
Гаранция е целият този фокус от страна на медии, граждани и политици.
Ние редовно провеждаме срещи с хората и получаваме от тях обратна връзка за събитията в техния регион. 
Вслушвайки се в техния глас, ние можем да определим най-подходящия кандидат и така да защитим интереса им“.
Това коментира във Велико Търново зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. 
Кандидатът на ГЕРБ Страхил Стоянов, който бе подкрепен от ДПС, спечели кметския пост с минимална преднина. От БСП пък заявиха, че ще поискат касиране на вота заради нарушения.
„Проведоха се частични местни избори в 9 населени места, като в 4 от тях ГЕРБ е победител. 
В смесените региони за победа се бориха единствено ГЕРБ и ДПС. БСП и ДОСТ напълно отсъстваха. 
Нека всеки сам си направи равносметката“, категоричен бе Цветанов.
Той призова всички партии след изборите да обединят усилията си, за да решат проблемите на хората и да не създават допълнително противопоставяне.
На пресконференция от БСП заявиха, че скандалният бивш кмет на Галиче – Ценко Чоков, е звънял от затвора в деня на вота, за да влияе на изборния процес.
Това каза заместник-председателят на партията Кирил Добрев.
Той съобщи два мобилни телефона, от които според него е звънял Чоков – 088348837 0876791767.
Социалистите ще внесат сигнал до прокуратурата и ще искат проверка, защото не признават резултата от изборите.
„Звънял ли е в деня на изборите от тези номера Ценко Чоков на хора от село Галиче? Аз знам, че охраната в затворите е толкова сериозна, че едва ли има достъп до мобилен апарат, но питаме!“, иронизира затворническата охрана Добрев.
„Ние твърдим, че от тези два номера Чоков е звънял и е управлявал изборния процес – кандидатът и досегашен кмет на ГЕРБ, който управлява заедно с ДПС“, възкликна заместникът на Корнелия Нинова и обвини, че двете партии били в коалиция.
Всички сигнали за нередностите от вчерашния частичен кметски вот ще бъдат изпратени, освен на прокуратурата, и на Европейската комисия, на Съвета на Европа, на други европейски институции и на неправителствения сектор, който следи за начина, по който тече изборният процес в България, обяви депутатът Крум Зарков.
Ще бъде задвижена и процедурата по искането на социалистите за касиране на вота. „Ние сме против завръщането на мутренските времена”, обобщи Кирил Добрев.
„Това беше нагла демонстрация и завръщане на ретро-мутренската държава. Честно да ви кажа, аз съм продукт на прехода, но бях забравил как изглеждат официалните анцузи, ланците отгоре и джиповете”, върна се в началото а 90-те зам.-председателят на БСП.
„Ще пуснем сигнали и ще искаме проверки от прокуратурата срещу следните лица: срещу Ценко Чоков за упражняване на натиск от затвора, срещу Стефан Терзийски – общински председател на ГЕРБ и собственик на местна кабелна телевизия, който е регистрирал служителите си в Галиче предварително, за да повлияе на резултата, срещу Касъм Касъмов, общински председател на ДПС, който според сведенията, които имаме, е имал неправомерни деяния, срещу кмета на Девин, че се е месил в изборния процес и срещу онзи директор на военен завод Георги Георгиев, който е упражнил влияние върху своите служители“, обясни на свой ред Крум Зарков.

Източник: Епицентър.бг, Блиц

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...