Adsense-top

Комунизмът ни кацна на мушката - след 24 години или никога!?

Едно време БКП излезе с прогноза, че след 20 години ще построим комунизма у нас. 
Това ”ще” все ни се изплъзва. 
Те сега комунизмът ни кацна на мушката. Само 24 години ни делят. 
Така започва постът на поета Лъчезар Лозанов, коментирайки прогнозата, че доходите в България ще достигнат 90% от средните в Европейския съюз през 2041 година. 
Поне това сочи изследване на Института „Отворено общество“ на тема „Кога Източна Европа ще достигне Западна по доходи?“.
Някак мило ми става, макар че няма да го доживея, допълва той. 
Интересно - през тия 24 години предвиждат ли се кризи или възходът ще е безспирен и все нагоре. 
Или ако има кризи и инфлация, ЕС ще постигне българската производителност и стандарти или ще стане наопаки? 
Сложни хамлетовски гатанки, но камбаната ни се чува на Балканите, щото пък Сърбия и Албания ич комунизъм няма да има. Горките!,  кахъри се Лазанов.
А ето какво мисли по въпроса Бранимир Ботев, изпълнителен директор на Европейския институт по стратегии и анализи: Българинът би достигнал средноевропейско ниво след 90 години и то ако през това време Европейският съюз има нулев растеж. По думите му ако ЕС има растеж едва 0,5% на година, то тогава ще достигнем този стандарт след 141 години, а ако е само 1% това ще се случи след 233 години.
Ние стартираме от една много ниска база и ръстът, който правим, не може да догони това, което имат европейските страни. Все едно слонът да направи една слонска крачка, а мравката да направи 10 крачки и да твърди, че е изминала по-голямо разстояние, смята Ботев.

Източник: Фрог нюз

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...