Adsense-top

Гавра с държавата: фирма с 2 лв. капитал купува вестниците на Пеевски

Стара компания, която допреди месец е била собственост на ”Ню Бояна Филм” и в последните години е декларирала, че не е извършвала икономическа дейсност, е купувачът на 50% от фирмата ”Телеграф Медиа”, издател на вестниците на депутата от ДПС Делян Пеевски.
Това става ясно от документите в Търговския регистър и Комисията за защита на конкуренцията.
На 25 април от компанията – собственик на „Телеграф Медиа“ – „Интръст“, и „Ню имидж България“ съобщиха, че е подписан предварителен договор за покупко-продажба на 50 на сто от капитала на „Телеграф Медиа“. 
За целта ще бъде създадено „ново дъщерно дружество“ на купувача, което да придобие дяловете, пишеше в съобщението.
Два дни по-късно е поискано разрешение за сделката от КЗК. 
В документа става ясно, че купувач е фирмата „Ню имидж медия“. 
Това обаче не е ново дъщерно дружество, а стара компания, която е носила името „Ню Бояна Дивелопмънт“. 
Тя е регистрирана през 2015 г. с капитал от 2 лв. Смяната на името й е факт от 5 май, става ясно от Търговския регистър. 
Тогава е сменена и собствеността й – „Ню Бояна Филм“ я прехвърля на „Ню Имидж България“, а последната иска смяната на името и предмета на дейност, в който допреди това не фигурира нищо, свързано с издателска дейност.
Покрай сделката за 50% от вестниците на Пеевски текат и още фирмени преобразувания. 
Компанията „Интръст“, която е 100% собственост на депутата от ДПС, е едноличен собственик на капитала на „Телеграф Медиа“. Последната пък държи акциите на други дружества – „Монитор“, „Политика днес“, „Компакт Меридиан“. По партидата на всяко от дружествата обаче е поискано вливането им в компанията – майка „Телеграф Медиа“, 50% от която пък се очаква да бъде продадена на „Ню Имидж Медия“ от „Интръст“ на Пеевски, пише Клуб Z.
Според документите преобразуването е с цел по-лесно управление на фирмите. Всички те са и с един и същи управител – Александър Георгиев.

Източник: Фрог нюз

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...