Adsense-top

US професор: На руска територия има повече гробове на чужди войници, отколкото на руски...

На руска територия има повече гробове на чужди войници, отколкото на руски.
Това съобщи американският професор Джон Хенингс на военна конференция в Юта.
Професорът е провел проучване на руската военна история, и част от нея било обследване на гробовете.
"В момента в различни руски военни гробища има около 30 милиона гроба. А в чужди гробища на загинали войници на руска територия има около 45 милиона гробни места. Това приблизително означава, че на всеки убит руски войник на руска територия има убити 1,5 чужди. Изследваният период е само модерната история на Русия, т.е. от цар Петър Велики насам."
Изнесените данни предизвикаха объркване на конференцията, на която като цяло тържествуваше мнението, че с технологично превъзходство и "умни" оръжия, САЩ имат пълно превъзходство над всеки друг по света.
"Дори в рамките на бруталната Втора световна война, гробовете на руски войници на руска територия са по-малко от на чужденците. Русия дава 27 милиона убити, но повечето от тях са цивилно население, изтребвано от нацистите в различна форма на геноцид. Гробовете на руските войници от тази война са около 5 милиона, докато погребаните войници на фюрера на руска земя са 6 милиона. Този пример е много важен, защото нацистка Германия през цялата война има технологично превъзходство, не само над Русия, но дори над западните съюзници. Тя има най-добрите танкове, самолети и подводници. На Запад обаче я побеждават с числено превъзходство в техниката от 4:1, а в Русия с 3:1, плюс храбростта и мотивацията на живата сила..." - обясни професорът.
Във висшето американско ръководство има разкол по въпроса за Русия. По-разумните, начело с военния министър Матис, са за умерена политика. Психично-болните, начело в бъдещия държавен секретар Помпео и съветника по националната сигурност - Болтън, са за по-твърд подход от досегашния.
Военните не разбират какво точно значи "по-твърд подход", след като и в момента са на ръба на война с Москва.

Г.Н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...