Adsense-top

Русия обяви "учения" и затвори морето между US корабите и сирийския бряг... Корабите заеха "боен ред"...

Ситуацията около Сирия става все по-напрегната. В Източното Средиземноморие страните в конфликта увеличават силите си.
ВМФ на Русия провежда учения край бреговете на Сирия, съобщи topcor.ru. Районът на ученията ще бъде закрит на 11-12, 17-19 и 25-26 април от 10:00 до 18:00 московско време.
В състава на постоянното оперативно съединение на руския ВМФ, който действа в Средиземно море и ще участва в ученията, влизат 15 бойни кораба и съдове за осигуряване от Черноморския флот.
Най-мощните кораби са фрегатите „Адмирал Есен” и „Адмирал Григорович” с ракети „Калибър”, както и подводниците.
Според спътниковите снимки от вчера, 11 април, всички руски кораби са напуснали Тартус и са излезли в морето.
Спътниковите снимки са публикувани от компанията Image Satellite Internacional.
На една от тях се виждат в пристанището седем кораба, два противодиверсионни катера “Грачонок” и две дизелови подводници. На втората снимка с дата 11 април всички надводни кораби ги няма, а е останала една подводница клас “Кило” (натовската класификация на ДПЛ проект 877/636).
“Изчезването на повечето кораби от руския ВМФ от порт Тартус, Сирия. Понастоящем пропадналите кораби от ВМФ са развърнати в морето заради възможни удари”, се казва в коментар на компанията, направила снимките.
Няма никакви съмнения, че тези учения са в отговор на заплахите на САЩ да нанесат удари по сирийската столица, а също и на нарастването на американските и британските сили.
Ракетният разрушител „Доналд Кук” пусна котва на 100 км от Таргус, а ракетният разрушител „Портър” трябва да пристигне в Източното Средиземноморие на 16 април. На 11 април от военноморската база Норфолк във Вирджиния е потеглила група военни кораби начело със самолетоносача „Хари Труман”.
 Блиц.бг

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...