Adsense-top

Руски генерал смразяващо: Вървим към последната война на човечеството

Руският генерал-лейтенант Евгени Бужински, прослужил 41 г. в армията, предупреди, че светът е на ръба на "последната война в историята на човечеството".
Той отправи смразяващото си предупреждение в интервю за Би Би Си, цитирано от Канал 3. Според него изгонването на дипломати от страните на ЕС и от САЩ заради аферата Скрипал създава ситуация, която е "по-лоша от Студената война".
Помолен да обясни какво е по-лошо от Студената война, генералът е лаконичен: "Истинска война. По-лоша от Студената война е реална война. Тя ще бъде последната в историята на човечеството".   Бужински, който се пенсионира от армията през 2009 г., добави, че не аферата Скрипал, а натискът може да доведе човечеството до война. "САЩ казват, че натискът ще продължи.
И какво ще постигне това? Ще доведе ли до промяна в режима? Това е безполезно", категоричен е руският генерал.   Той предупреди, че продължаващият натиск върху Русия е опасна политика. "Не познавате руснаците - колкото по-голям е натискът, толкова повече обществото се обединява около президента (Путин)", продължи Бужински.   "Вие гоните дипломати, ние гоним дипломати.
Вие гоните още, и каква е следващата стъпка? Прекъсване на дипломатическите отношения. В момента вие притискате Русия в ъгъла, а да притискаш Русия в ъгъла е много опасно нещо".  
Генералът определи като "пълна безмислица" отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в Англия, и добави, че руският президент Владимир Путин "е последният човек, който има полза от него".

Източник: Блиц

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...