Adsense-top

Русия ще произвежда "Кока Кола" без лиценз, заради санкциите... Залива Европа с евтина напитка "без авторски права"...

Русия ще може да произвежда различни стоки, регистрирани в САЩ и имащи патентна защита, без да иска разрешение за това.
Това е една от възможностите, които дава внесеният в Държавната Дума законопроект за отговор на американските санкции от 6 април, съобщи Интерфакс.
Става дума за такива стоки като Кока Кола, Пепси Кола, дъвки и цигари. В текста се казва, че "правителството на Русия има право да дава разрешение за производство на продукти и стоки, които са патентовани на името на американски компании или физически лица".
"Така ще нанесем удар срещу едно от основните права в западния свят - правото на интелектуална собственост", казва депутатът Михаил Емелянов, който е заместник-председател на комисията по държавно строителство и законодателство в Думата.
В законопроекта се предвижда още ограничаване на работата в Русия на международните рейтингови агенции.
Внесеният документ ще бъде обсъден на 16 април от руските депутати.
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза по този повод, че решение за налагане на контра-санкции ще се вземе, като се отчетат "националните интереси на Русия" и че предложеният законопроект не е разглеждан детайлно от Владимир Путин.
Ако обаче Русия започна да произвежда подобна "Кока Кола", то може да възникне контрабанден износ, и тя да залее пазарите на околните страни - основно Източна Европа.
Така фактически корпорацията ще загуби милиарди долари.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...