Adsense-top

САЩ са пред всеобщ банкрут, затова удрят нас и налагат мита на Китай...

"Това, което виждате, не е истинската истина. Не е проблемът в Сирия, нито в химическите оръжия, нито в доставките на алуминий за САЩ. Проблемът са самите САЩ, които са пред "всеобщ банкрут" и се чудят какво да направят."
Така руският президент Владимир Путин коментира геополитическата ситуация.
"Атакуват ни в Сирия, измислят химическо оръжие, налагат мита на Китай - всичко това е паническа реакция на разпадащата се тъкан на американското общество. С тези мерки обаче, те не могат да се спасят. Най-много да спечелят малко време. Не могат да се спасят, защото проблемът не е в Русия, и не е в Китай. Проблемът е в САЩ." - допълни Путин.
"При това проблемът не е само в държавното управление. Проблемът е в цялото общество. То консумира в пъти повече, отколкото произвежда. Прави го с огромни заеми, печатане на пари и изсмукване на ресурси чрез безкрайни войни в чужбина. Всички американци са свикнали на този начин на живот, който не може да се поддържа само с тяхната икономика, техния труд и технологии. Този начин на живот е зависим от докарването на чужди ресурси - постоянно,  и дори в нарастваща градация. Ето това е проблемът на САЩ - те трябва да платят огромна цена под формата на отказ от стандарт на живот. Но няма кой да го обясни това на американския народ." - каза руският президент.
"Китай работи поне 10 пъти повече от САЩ. Имат повече индустрия, фабрики, хората се трудят по 16 часа на ден. И нямат стандарта на САЩ. Просто защото този стандарт е изкуствен и невъзможен със справедливи средства. Не става само с труд и предприемчивост. Става с ограбване на останалите. И тъй като това ограбване вече намалява, САЩ започват да стрелят напосоки, за да спасят господството и парите си." - обясни Путин.
"Китай в момента осигурява един мобилен телефон по 100 долара. Ако го произвеждат в САЩ, ще струва 300 долара. Т.е. със същите долари, американците ако правят нещо сами, ще станат 3 пъти по-бедни. Огромна част от "богатството" на САЩ, това са евтините стоки, които Китай им осигурява. Като те изчезнат, американците обедняват. Начинът да са богати е единствено да печатат долари и да продължат да получават тези евтини стоки. Но това е към края си, и сега се чудят как да се спасят. И до това се стига - мита, квоти, санкции за Китай, а за Русия - бомби..."
Очевидно, от думите на Путин следва, че или вътре в САЩ трябва да стане някакво преосмисляне на гигантската им консумация и трупане на дългове, или просто целият свят се колабира в стремеж подобна  раздута конструкция да се запази...

Г.Н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...