Adsense-top

"Ню Йорк таймс": Има несъмнена романтика между Тръмп и Макрон

Когато президентът Доналд Тръмп посрещна френския си колега Еманюел Макрон в Белия дом за първото официално държавно посещение от встъпването в длъжност на сегашното американско правителство, езикът на телата им стигна далеч отвъд уважителните ръкостискания между двама световни лидери и бе на границата с интимното, пише американският в. "Ню Йорк таймс".
Двамата демонстрират съвършено разбирателство, а на четири очи работят по изглаждане на различията. 
Човек ще каже, че никакво разногласие не може да развали прочувственото приятелство между Тръмп и Макрон. 
Те се прегръщат, потупват се по гърбовете, държат се за ръка и за пръв път американският президент разцелува свой колега, пише френският в. "Фигаро".
Въпреки всичките си разногласия, които обсъдиха вчера на четири очи, всеки от двамата президенти, изглежда, изпитва удоволствие от компанията на другия. 
Може би това е дипломатическа тактика от страна на Макрон, който дойде в САЩ с неизпълним списък с желания към американския държавен глава, включително да остане част от сделката с Иран, да остави американските военни в Сирия и да освободи европейските страни от митата върху стоманата и алуминия. 
А може би Тръмп просто опитва да удовлетвори - или да доминира - своя гост. 
Какъвто и да е случаят, се видя, че между двамата има несъмнена "романтика", допълва "Ню Йорк таймс".
Различните философии, които изповядват, имат тенденцията да излязат наяве щом двамата навлязат в същината на темите. В началото на срещата им в Овалния кабинет Доналд Тръмп отново се нахвърли на "ужасното" ядрено споразумение с Иран, "което изобщо не биваше да бъде сключвано". Той дори достигна нов етап във враждебното си отношение и се закани, че ако иранците възобновят своята ядрена програма, "ще имат толкова сериозни проблеми, каквито никога не са имали".
В края на разговора обаче двамата мъже като че ли постигнаха напредък към намиране на компромис, защото Тръмп не изключи възможността за "бързо споразумение помежду ни".
Предвидената допълнителна спогодба, която ще позволи запазване на сключената през 2015 г. ядрена сделка, ще съдържа четири стълба според френския президент: ядрената програма на Иран в краткосрочен план (регламентирана от настоящата ядрена сделка), в дългосрочен, балистичната програма на Техеран и намесата му в регионалните конфликти. Двамата лидери се споразумяха да включат към този последен стълб изрично условие за уреждане на конфликта в Сирия, допълва "Фигаро".

Източник: Епицентър

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...