Adsense-top

Тайният план на Путин: Чака да ударят Сирия, окупира Прибалтийските страни...

Тайният план на Путин по сирийската криза излезе в някои руски сайтове.
Ако САЩ ударят Сирия, след измислената провокация с химическото оръжие, Путин ще нанесе съкрушителен контраудар. Но няма да е пряко срещу САЩ, за да не запали световна война. А ще е срещу съюзник на САЩ, така както Сирия е съюзник на Русия.
Мишената ще са трите Прибалтийски републики Литва, Латвия и Естония, които ще бъдат окупирани в рамките на 12 часа, след нападението над Сирия.
Аргументът на Путин ще бъде, че САЩ са нападнали руски съюзник, и симетричният отговор е Русия да нападне американски съюзник. Действително, САЩ няма да стрелят по руските войски в Сирия, а само срещу Асад. Но и Путин няма да стреля срещу американските войски в Прибалтика, а само срещу съюзниците им.
В момента Русия има военен договор със Сирия, а САЩ имат договор за съюзничество с всички държави от НАТО.
Формално, нападение над съюзник би следвало да доведе до обща война, но американската агресия в Сирия засега няма такъв ефект. Ако руските танкове влязат в Прибалтика, тогава Тръмп ще се озове в ситуацията на Путин. Дали да обяви световна война, в името на съюзника, или да си замълчи.
Путин мълчи, а доколкото той ще действа втори, всички негативи ще са за сметка на американците.
В Прибалтика има силни анти-руски настроения, но реално не могат да спрат нахлуване.

Г.Н.

3 коментара:

  1. Ако има подобен отговор, той ще е в Украйна.

    ОтговорИзтриване
  2. Кви антируски настроения? То там само фашаги. Но да не забравяме че и в трите така наречени републики руско говорящото население е около 40% и изненада в демонократичните республики кой знай що е лишено от граждански права т.е. нямат право да гласуват. Що ли?

    ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...