Adsense-top

Лиляна Павлова: Двойният стандарт при храните е категорична дискриминация и обида

Двойният стандарт при храните е категорична дискриминация и обида, заяви министърът за българското европредседателство Лиляна Павлова.
Тя взе думата по време на международен форум на високо равнище, посветен на двойния стандарт при храните в ЕС на тема „Двойни стандарти при храните в ЕС: къде сме и как да решим проблема на Европейско ниво“. 
Форумът се провежда в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС и е под патронажа на премиера Бойко Борисов. 
"Надявам се, че днешният форум ни обединява една кауза – да покажем и докажем, че ЕС е съюз на равни", каза още Лиляна Павлова, цитирана от "Фокус".
„Съюз, в който не може да има разделение на първа и втора категория потребители. 
Няма да спрем само до храни, а за всякакъв вид стоки. 
Започнахме с храните и темата се разшири до перилни препарати и козметика. 
За съжаление, се доказа, че има двоен стандарт. 
Налице е не само двоен стандарт в качеството на храните, но и разлика в цените“, коментира Павлова.
По думите ѝ с 42% са по-скъпи продуктите в България в сравнение с други страни от Съюза за една и съща стока. „Това е категорична дискриминация, това е обидно. В България проучването показва, че за българските граждани това е един от проблемите с най-висока заинтересованост. По-богати ли са българските потребители? Почти 43% от проверените продукти са с по-висока цена в България. Обединени сме около каузата този въпрос да е високо в нашия дневен ред. надявам се да намерим на-бързия начин за единни и равни критерии, за да бъде запазено и човешкото достойнство на всеки“, каза още Лиляна Павлова. 

Източник: Епицентър

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...