Adsense-top

Андрей Райчев: Гръмна важна част от наказателната система. Няма оставки, няма разкаяние...

Гръмна важна част от наказателната система. 
Общият стил на корумпираност изгърмя в много видимо нещо. 
Единственият герой е чистачката, защото само тя говори самокритично. 
Случаят показва, че това са хора, които са маскирани на полицаи. Няма оставки, няма някой, който да каже ”моята политика фалира, аз си отивам”.
С тези думи социологът Андрей Райчев обясни ситуацията с избягалите затворници Владимир Пелов и Радослав Колев от Централния софийски затвор. 
Издирването им продължава, а към момента няма и следа от тях.
На този фон БСП поиска оставките на министрите на правосъдието и вътрешните работи Цецка Цачева и Валентин Радев. 
Вчера такива подадоха временно преназначеният директор на затворите Свилен Цветанов и началникът на затвора в София Петър Кръстев.
"Ако беше нормално бягство от затвор, може и да няма основание за оставки. 
В случая циркът е пълен, защото се бяга през централния вход на Централния затвор", посочи политическият анализатор Михаил Константинов .
Той е на мнение, че ще има затихване по случая, а системата е такава, че всеки следващ скандал измества предходния. Този път големите оставки ще се разминат. Не е изключено да ги хванат в следващите 2-3 дни, отбеляза математикът.
"Затворниците не са проблем, нивото на корупция е огромно. Фундаментално сбъркана е самата наказателна система. Един затворник ни излиза много по-скъпо от един професор. Професорът струва на държавата около 15-20- хил. лева годишно, а затворникът - 25 хил", каза още Андрей Райчев пред Bulgaria ON AIR.

Източник: Епицентър

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...