Adsense-top

Шаш и паника: Руски медии учат какви храни са годни при ядрен удар, в САЩ полудяха по частни бункери...

Руснаците бяха посъветвани за най-добрите храни, които да вземат в бомбоубежища при евентуална Трета световна война.
Това показва, че напрежението в страната относно това, че ситуацията в Сирия може да се превърне в глобален конфликт, нараства, пише "Дейли Мейл".
Притежаваният от "Кремъл" канал Rossiya-24news излъчи сегмент, предполагащ идеалните запаси за оцеляване.
В тях е включен и йод, който да предпази тялото от радиация.  
На зрителите им беше казано да опаковат ориза, който може да се съхрани до осем години, както и овесена каша - от три до седем години. Те обаче трябва да се откажат от руската любима елда, която трае само една година.
"Очевидно можете да оцелеете с консерви месо за известно време - до пет години, докато консервираните риби траят не повече от две години", каза водещият Алексей Казаков.
"Животът в подземния свят ще бъде особено труден за любителите на сладко. Шоколадови бонбони, сладкиши, кондензирано мляко - всичко това ще трябва да оставите зад себе си. Да, глюкозата е велик източник на енергия, но сладкишите причиняват жажда и водата ще се превърне в най-ценния източник за обитателите на бомбоубежища. Експерт на име Едуард Халилов, интервюиран по Skype, заяви: "Колкото повече вода, толкова по-добре.
Защото можеш да оцелееш в продължение на две до три седмици без храна, но след три дни става наистина трудно без вода. Тя е необходима и за храносмилането. И водата е първото нещо, за което човек трябва да мисли. Експерти казват, че е необходимо също да се снабдят с лекарства с йод, които помагат на организма да се справи с радиацията".
Според анализатори паниката е по-голяма в Америка, където бизнесът с бомбени подслони е бум след избирането на Доналд Тръмп. 

Източник: Фактор

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...