Adsense-top

Сготви ли Цецо Бойко? Защо министри се разграничават? Защо Бойко мълчи, и не е пред камерите на пръв громител на корупцията?

Цялата история срещу кметицата на Младост започва да прилича на постановка, но не само срещу нея.
Вече втори министър на Бойко отказва да вземе отношение. А първият дори направи леко негативен коментар.
Това е много озадачаващо, защото операцията е дело на самото правителство, което контролира всички полицейски служби, участващи в нея.
Първо външната министърка Захариева разкритикува събитията и дори предизвика гнева на Цацаров.
А днес стана немислимото - правосъдната министърка Цачева "нямала мнение, и не можела да има". Това е министърката на правосъдието - по Конституция тя е връзката между съдебна власт и правителство. Тя председателства Висшия съдебен съвет. Това е един от малкото министри, чието наличие е конституционно гарантирано и не е по преценка на премиера дали ще го има.
И министърката на правосъдието "нямала мнение" по въпроса!
Цялата работа започва да намирисва не просто на Цецовизъм, а на Цецовизъм срещу Бойко. Публичен скандален арест, мрежата изригва, някаква клета женица е натопена. И един подир друг излизат заговорниците - едър бизнесмен милионер, дето иска да застроява Младост. Бивш кмет на Младост!
Като такава акция рухне и се докаже, че е постановка, може да го отнесе цялото правителство. Та това е самият символ на развалата.
Министри се разграничават, а самият Бойко мълчи. Друг път щеше лично да ръководи ареста и да е пръв пред камерите...
Дали Цецо не сготви Бойко?

Г.Н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...