Adsense-top

Русия е притисната до стената, няма избор, Западът прекрачи всякакви граници на възможното... И продължава... Това е път към ядрена война...

 
Русия очевидно е "притисната до стената". И то не заради Сирия, а заради политиката от поне четвърт век на поетапно изтласкване.
Факт е, че НАТО е вече в Киев. Което е първата РУСКА столица. Само спешна военна акция предотврати настаняването на НАТО в Крим и превръщането на Черно море в натовско езеро. А Украйна е държава с 30% чисти руснаци, а останалите са нещо от типа на нашите македонци. Т.е. много близки народи, немислимо е да са във вражески лагери. Но се случи.
През Студената война такива неща не се допускаха. Западът имаше мярка и внимаваше да не прекрачи границата на това противникът да няма избор.
В момента Западът е полудял. Русия няма на къде да отстъпва повече. И въпреки това я натискат - непрекъснато провокации, санкции, военни удари.
Къде да иде Русия?
Тя просто няма избор. Ако така продължава, Западът ще запали световна война. Той не иска такава, но не се съобразява, че е прекрачил границите на възможното. Реално трябва да отстъпят - да върнат Украйна примерно, или нещо друго.
Русия трябва да може да диша. Иначе накрая наистина ще започне взаимен обстрел и нито в Русия, нито на Запад, някой ще диша.
Сирия изобщо не е важна за Русия. Тя е просто мястото, на което Русия се опитва да извика да спрат и, че няма на къде да отстъпва.

Добри Божилов
12.04.2018

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...