Adsense-top

Лавров: Уважаващите себе си възрастни не вярват, че Русия е виновна за Скрипал

Състоялата се в сряда дискусия в Хага на извънредната сесия на Изпълнителния съвет на Организацията за забрана на химическото оръжие (ОЗХО) е показала, че уважаващите себе си възрастни хора не вярват в приказки за виновността на Русия по случая „Скрипал".
Това заяви в четвъртък министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров на VII Московска конференция по международната сигурност, цитиран от ТАСС и "Фокус".
„Неприемливо е, както по отношение на инцидента в Солсбъри, така и в цяла редица други ситуации - от изборите в САЩ до химическите атаки в Сирия и референдума в Каталуния - вместо да се дават конкретни факти, вместо да се провежда честно разследване, да се изказват голословни обвинения", отбеляза Лавров. 
„Само в известната книга на Луис Карол кралицата изисква първо да се издаде на подсъдимия присъда, а вече след това слуша мнението на журито: виновен ли е, или не.
Но Карол все пак е писал сатира, използвайки жанра на приказките. Вчерашната дискусия в Хага показа, че уважаващите себе си възрастни хора не вярват в приказки".
Руският външен министър призова всички колеги „да разглеждат всички проблеми в международно-правовата област честно и с оглед на предявените доказателства". „Ние сме готови за такава съвместна работа, както за пореден път подчерта вчера президентът на Русия Владимир Путин, изказвайки се на пресконференция в Анкара", добави той.

Източник: Кросс

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...