Adsense-top

Северна Корея праща дивизион противокорабни ракети в Сирия...

Коалицията срещу американската агресия в Сирия получи изненадваща подкрепа.
Сутринта Северно-корейската държавна телевизия съобщи, че страната ще изпрати "дивизион противокорабни ракети" в Сирия. Съгласно съобщението, установките вече пътуват натам, на борда на 8 руски транспортни самолета.
Заедно с ракетите, се изпраща и 1 полк (2000 души) сухопътни части, с които да се противодейства на "тероризма".
В съобщението не се казва нищо повече, но вероятно става дума за ракетите "Пьонг Ким-4", които Пхенян тества преди 3 години и предизвика криза в отношенията със САЩ (по времето на Обама). Въпросното оръжие е предназначено "да потопи целия американски флот, ако той нападне Народната република", бе позицията на северно-корейците тогава.
Сигурното за тези ракети е, че могат да летят поне 2000 км. и вероятно нямат сериозна електроника по тях. Т.е. те са неуязвими от радио-електронната защита на корабите. Това обаче ги прави и по-трудно управляеми, и по-неточни.
Според военни експерти, без електронната защита, корабите стават лесни мишени и могат да разчитат единствено ракетата да не ги намери. На това обаче се противодейства просто с изстрелване на повече от тях, с идеята "поне една да удари".
Един дивизион може да изстреля 24 ракети в рамките на 1 минута. Чисто статистически, ако са насочени срещу 1 кораб, до него трябва да стигнат минимум 3 или 4.
Включването на Ким Чен Ун в подкрепа на Сирия може да се прави и с цел, именно да се изпробват тези ракети в реални условия.
За Русия пък това е полезно, защото ако потъне някой кораб, могат да го припишат на Северна Корея, дори реално това да е станало с друга ракета.
Засега няма коментар от Пентагона за новопоявилия се враг...

Г.Н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...