Adsense-top

Ангел Марин: Ако е ударен склад с химическо оръжие, последствията ще са много по-жестоки

"Най-важното, което не се знае, е кой е виновен за използването на бойни отровни вещества. Всъщност, този удар не беше нанесен по виновника, а по някой, по който те са си решили."
Това коментира вицепрезидентът (2002-2012 г.) и бивш началник на Ракетни войски Ангел Марин в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по Канал 3 за ракетната атака на САЩ, Великобритания и Франция по Сирия.
Това според него е най-важният въпрос - да се накаже виновникът, и в този смисъл похвали военния министър Красимир Каракачанов за изявлението му.
Марин призна, че му е много интересно, след като са били нанесени удари върху складове за химическо оръжие, какво е станало след това. "Какво е станало с тях? Ако този обект е поразен, значи те са разпръснати и те ще нанасят поражения", анализира Марин.
Последствията ще са много по-жестоки, ако ударите наистина са поразили целта, прогнозира вицепрезидентът.
"Наистина, има някои учудващи неща, очевидно е, че ударът е ограничен по мащаби, с използвани средства и боеприпаси. Даже това, че не е търсено избиване на хора, е показателно", изрази мнение Марин в отговор на въпроса дали е имало уговорки между Великите сили преди удара.
"Удариха една плесница на Сирия, много безотговорно", обобщи той, като напомни, че още няма доказателства за използването на бойните отровни вещества от Асад.
"На пръв поглед всичко изглежда невинно, няма жертви, само трима ранени, нищо особено не е станало. Всъщност, точно зад това стана нещо много страшно, тези три страни започнаха война със Сирия", коментира Марин. "Майсторлъкът е да победиш противника, без да водиш бойни действия", каза бившият военен.
Държавното ръководство има в лицето на президента човек, който искрено е загрижен за състоянието на въоръжените сили. Мнозинството пък не е способно да взима решения, различни от тези на правителството, коментира още Ангел Марин.

Източник: Епицентър

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...