Adsense-top

Захариева е идеалният външен министър: вменява вина без вина, мачка слабите, козирува на силните! Българската Тереза Мей

"Гавра с международното право е външен министър на страна-член на ООН да оправдава въоръжена агресия срещу друга държава без решение на Съвета за сигурност", пише Велизар Енчев
На въпрос на водещата в Би Ти Ви дали страната ни е напълно убедена, че режимът на сирийския президент Башар Асад е отговорен за химическата атака в Дума, Eкатерина Захариева коментира, че има много основателни съмнения за това. 
„Разбира се, не е идеалната ситуация, в която няма решение на Съвета за сигурност на ООН за извършване на тези въздушни удари”, допълни външният министър…
Имам наистина основателни съмнения за човешкия морал и професионалната компетентност на Захариева. 
Неморално е да вменяваш отговорност за химическа атака срещу жени и деца не на базата на необорими факти, а на „основателни съмнения“. 
Гавра с международното право е външен министър на страна-член на ООН да оправдава въоръжена агресия срещу друга държава без решение на Съвета за сигурност.
Но по логиката на неолиберализма Захариева е идеалният избор за външен министър точно заради липсата на морал и професионализъм. 
Идеален дипломат по стандартите на Новото време – вменява вина без вина, мачка слабите, козирува на силните. Българската Тереза Мей.

Велизар Енчев, фейсбук

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...