Adsense-top

Владимир Путин: САЩ и съюзниците им извършиха акт на агресия, подпомагат терористите!

САЩ и техните съюзници нанесоха удар по военни и граждански обекти в Сирия в нарушение на устава на ООН и международното право, без санкция от Съвета за сигурност. 
Това заяви президентът на Руската федерация Владимир Путин в нарочно изявление, разпространено от Кремъл. 
"На 14 април САЩ с подкрепата на своите съюзници нанесоха ракетен удар по обекти на въоръжените сили и гражданската инфраструктура на Сирийската арабска репулика. 
Без санкция на Съвета за сигурност на Организацията на обединаните нации, в нарушение на Устава на ООН, на нормите и принципите на международното право е извършен акт на агресия срещу суверенна държава, която е на първата линия в борбата с тероризма", казва Ѝпутин. 
"Русия свиква извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН за обсъждане на агресивните действия на САЩ и техните съюзници", се казва в изявлението. 
"Със своите действия САЩ... носят страдания на мирното население, всъщност подпомагат терористите, могат да преивикат нова бежанска вълна", заявява още руският президент.
„Отново, както и преди година, когато САЩ атакуваха в Сирия летище „Шайрат“ като предлог се използва инсценирано използване на отровни вещества срещу цивилното население. Руските военни експерти, пристигнали на мястото на мнимия инцидент не са открили следи от употреба на хлор или на друго отровно вещество. Нито един местен жител не потвърди химическата атака“, заяви Путин.
„Организацията за забрана на химическото оръжие изпрати в Сирия своите специалисти за изясняване на всички обстоятелства. Но групата на западните страни пренебрегна цинично това и предприе военна операция, без да дочака резултатите от разследването“, се казва още в изявлението на Путин.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...