Adsense-top

Ердоган тотално превъртя: Ще воюва с Гърция и Израел едновременно... Май скоро ще си върнем Одрин... :)

 
Турският президент Реджеп Ердоган очевидно напълно е изгубил ума си, и ако системата не намери начин да го премахне, ще разруши самата държава.
Днес, насред ескалиращи разправии с Гърция около няколко острова, Ердоган отвори нов фронт като нарече премиера на Израел Бенямин Нетаняху "терорист". А Израел бил "терористична държава".
Това стана след като 17 палестинци загинаха в масови протести, които израелските сили за сигурност се опитват да отбият. Протестите са на палестинска, а не на израелска територия, а израелците не допускат нахлуване на техните земи.
Съотношението във военните сили между Турция и Гърция е приблизително 100:70. Т.е. Гърция е по-слаба, но е достатъчно силна, за да води успешна отбранителна война.
Ако обаче в уравнението се включи и Израел - с най-мощната и модерна армия в Близкия Изток, то на Ердоган ще му се стъжни картинката много бързо. Заедно Гърция и Израел ще прегазят Турция, макар че тя като жива сила многократно ги превъзхожда. Но израелските бойци, които постоянно са във война, са сред най-добрите в света.
Ако Турция се разпадне, най-вероятно България ще може отново да си върне Одрин.
Без бой...

Г.Н.

1 коментар:

Кажете си мнението...