Adsense-top

Събират дарения във Фейсбук за гаранцията на Иванчева, нямала пари

Титуляр на сметката е майка ѝ Любка. 
Кметицата обаче остава в ареста, чак след месеци може да поиска мярката ѝ да се преразгледа
Дарителска сметка за събиране на средства за гаранцията на кметицата на столичния район “Младост” Десислава Иванчева пуснаха нейни близки във фейсбук.
“Нека да помогнем на несправедливо обвинените и арестувани Десислава Иванчева и Биляна Петрова. 
Нека им покажем, че не са сами и че няма за пореден път да победи беззаконието. 
Призоваваме ви да дарим средства спрямо възможностите и желанията ни, необходими за съдебни разноски, които те не могат да си позволят, като и за средства за гаранция”, пише в призива, публикуван във фейсбук страницата на Иванчева.
Инициаторите обясняват, че тъй като към момента няма яснота за точната сума, ако събраните средства надхвърлят нуждите за съдебни разходи и гаранция, те ще бъдат дарени за благотворителни каузи.
Майката на Десислава Иванчева е титуляр на сметката, която е посочена във фейсбук страницата ѝ.
Любка Иванчева е родена през 1942 г. и живее в “Младост”. 
След като дъщеря ѝ беше избрана за кмет на района, тя прехвърли на нея фирмата си за транспортни услуги.
Десислава Иванчева, заместничката ѝ Биляна Петрова и бившият кмет на “Младост” Петко Дюлгеров бяха арестувани на 17 април.
В колата на дамите бяха открити 56 хил. евро, а 14 хил. – у посредника Дюлгеров. Според прокуратурата парите са искани и дадени от бизнесмена Александър Ваклин, за да му бъде публикувано уведомление до заинтересовани страни във връзка с негов строеж в местността Камбаните.
Две инстанции на съда оставиха Иванчева в ареста. Тя ще може да поиска да я освободят под парична гаранция едва когато има нови обстоятелства по разследването. Това вероятно ще се случи след няколко месеца. 

Източник: 24 Часа

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...