Adsense-top

"Нулевият" поток от мигранти се оказа благодарение на зимата, отново прииждат и Ердоган никакъв не се вижда да ги спира...

"Нулевият натиск" от мигранти, който правителството гордо приписа на добрите отношения с Турция, се оказа продукт единствено на зимата.
Времето позатопли, и тарамбуките тръгнаха. Ердоган никакъв не се вижда да ги спира.
В хода на специализирана полицейска операция служители на Главна дирекция "Гранична полиция" заловиха 7 мигранти, опитали да влязат нелегално в страната.
В действията, проведени в зоната на отговорност на РДГП - Елхово, е участвал и хеликоптер от Специализирания отряд за въздушно наблюдение. Заловените са петима мъже и две жени, самоопределящи се като сирийци.
Те опитали да влязат на българска територия в района на р. Тунджа, въпреки пълноводието.
Това наложило провеждането на спасителна операция с екипи на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" от Ямбол. Задържани са още каналджията, иракски гражданин, който водел групата и двама българи, които я чакали на наша територия.
Случаят е докладван на Районната прокуратура в Елхово. Образувани са 3 досъдебни производства - по чл. 279 - на нелегалните мигранти, по чл. 280 - на иракчанина и по чл. 281 - на българските граждани.
Действията по разследването продължават.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...