Adsense-top

Експерти с много важни новини за дизеловите автомобили! Всички, които карат такива да прочетат!


Аналитици от най-големите консултантски компании в света са коментирали пред Блумбърг, че са забелязали необратим спад в предвижването с дизел в Европа и то губи доминиращата си позиция.
Едно, че това ще повлияе на приходите и работните места в бранша. 
Статистиката показва, че в момента малко над 50% от колите са с дизелови мотори, но в следващите 3 години процентът ще удари 30%. 
От десетилетия не е имало толкова рязка промяна.
Това ще доведе до голям бум на инвестициите хибридни и алтернативни технологии и спад в печалбата на големите производители. Ще се стигне и до голям спад в цените на дизелови коли втора ръка, което е добра новина за обикновения човек. Това обаче е опасно за природата.
Просто в последните години еко фактора е безпощаден към дизела. Забелязват се големи тенденции властите на най-различни нива да искат да се отърват от дизела и да търсят по-надеждни алтернативи. Лека-полека ще се започне със санкции срещу шофьорите и страните, които предпочитат дизел, в един момент може да се стигне и до забрана. Факт е, че рано или късно дизела ще изчезне и това ще е по-скоро от очакваното.

Източник: Новинарник

2 коментара:

  1. Това са битки между големите концерни-производители.Който надделее, такова ще караме.НИКОЙ ОТ ТЯХ НЕ ГО ИНТЕРИСУВА, КАКВО И С КАКВО СЕ ЦАМЪРСЯВА ПЛАНЕТАТА.

    ОтговорИзтриване
  2. Мен лично ме е страх не толкова от дизела , а от исТерезката Мей и оня освидетелствания Борис Джоунсън ! Щото както е тръгнало , току виж на преден план се появила РАДИАЦИЯТА !
    А в сравнение с нея , дизела направо може да си мине за парфюм ...

    ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...