Adsense-top

Желяз Андреев: Договорът за правна помощ със САЩ не дава никаква защита на българите

Цялата ситуация е страшно нелепа. 
Договорът за правна помощ със САЩ не дава никаква защита на българските граждани и аз в момента лично го изпитвам на свой гръб. 
Това каза в предаването "Преди всички" Желяз Андреев, чиято екстрадиция бе поискана от съд в Маями. 
Андреев очаква информация от институциите на какъв етап са дипломатическите разговори по казуса.
Нямаме информация какво точно се случва в Маями и на какъв етап са разследванията, съобщи той. 
Относно кампанията за набиране на средства в дарителска сметка, открита с помощта на националния омбудсман Желяз Андреев разказа:
"В момента срещаме две затруднения - първото е финансовото, тъй като хонорарите започват от 40-50 хиляди долара. 
Другото е, че тези оферти, които сме намерили, са просто оферти в интернет. 
Затова се опитваме да намерим препоръчан адвокат - някой, за когото знаем, че може да свърши работа. Не може просто така на доверие да оставиш съдбата си в ръцете на човек, който току-що си намерил в интернет."
За целта вицепремиерът Валери Симеонов е посъветвал Желяз Андреев да се свърже с българската общност в Маями, стана ясно от разговора.
"Дори нещата тук да се развият благополучно за мен и за останалите българи, ние все още ще имаме повдигнати обвинения в САЩ, а там обвиненията нямат давност. Това означава, че ние можем да останем затворници в собствената си държава. Не можем да напускаме страната. Тази нелепа червена бюлетина (червена бюлетина имат само най-опасните хора в света) не ни позволява въобще да излизаме извън границите на държавата. Доколкото разбрахме, "падането" на бюлетината зависи само и единствено от САЩ. Затова е много важно обвиненията да отпаднат там", посочи Желяз Андреев.

Източник: Епицентър

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...