Adsense-top

Далаверата с паспортите за чужденци е престъпление и опасност за националната сигурност

Даже френският “Нувел обсерватьор" тръби как България фабрикува фалшиви и опасни европейци, терористи и джихадисти.
Корумпирани представители на българските власти от високо ниво продават българско гражданство на хиляди чужденци, включително и престъпници, пише специалният пратеник на френското издание OBS в София Жан-Батист Ноде. Замесени са чиновници, магистрати, адвокати, министри, и поне един вицепремиер-националист.
Представяйки своя последен доклад пред Народното събрание още през октомври 2017 год., Държавна агенция "Разузнаване", направи брутално предупреждение:
"Разпространяването на фалшиви български документи и скандалната подкупна схема за придобиването на българско гражданство са сериозни заплахи за националната сигурност на България и Европа”.
В София адвокати, които са в комбината с властите, ежедневно издават общо по 100-200 сертификата за принадлежност към българската нация. Сумата за тях достига до 3000 евро на парче, твърдят осведомени източници. А ако кандидатите имат трудно минало, плащат много по-солени суми.
По правило само онези, които са дали подкуп, получават декларация за принадлежност и съответно по-късно български документи. Често има и парадокси: хора, подали молба за гражданство, защото имат прародител българин, получават отказ, защото не са си платили, а други, които нямат нищо общо с установените критерии, но са дали съответната сума под масата, вземат българско гражданство.
Кога властите и прокуратурата ще проявят интерес към известната на всички у нас, а и в Европа, крупна паспортна далавера, опасна за сигурността на държавата и на ЕС? Или и те са в играта?

Изтжчншк: BNews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...