Adsense-top

Дарина Такова: Борисов прояви екстремно невежество за музикантите от БНР

Това заяви оперната прима, покорила световните сцени, Дарина Такова пред ”Преди обед” по повод протестите на музикантите от БНР срещу правителството и премиера Бойко Борисов: Протестът на големите музикални състави от БНР изглежда, че ще прерастне в нещо голямо. 
Социалните мрежи гърмят с изявлението на премиера Бойко Борисов, който вчера с две фрази генерално неглижира и омаловажи това, което се случва. 
Премиерът абсолютно пак неподготвен е казал, че "каква е тая работа БНР да има 4 оркестъра". 
Това означава, че той не прави разлика между това, че там става въпрос за оркестър, за хор, за народен ход и бигбенда. 
Но за него това с 4 оркестъра, които са му в повече и са много и са голямо перо за бюджета. 
Затова той е препоръчал тези хора да намират начин да се оправят - да продават концерти, билети и др., за да могат да се нанижат на великия делегиран бюджет. 
Тази незаинтересованост, която граничи с екстремно невежество, е поредният шамар, ритник и гавра с културата и хората на изкуството.
Аз не разбирам от водна топка и астронавтика, но е редно, ако съм министър-председател да имам екип, който да ме съветва. 
За жалост и зла врага Борисов има за съветник Вежди Рашидов, който периодично създава вербални и други гафове. Той обикновено се изразява така: "Някакви музиканти нещо пискат, искат или ги хрантутим". 
Всичко това е крайно обидно и има голямо брожение. Смятам, че този протест ще прерастне в друго. България е конвертирума зад граница със своите певци и музиканти. Била съм години наред културен посланик на България по света. Ние доказваме всеки ден, че държавата ни може да не бъде известна навън само с крадците,  мошениците и престъпниците.

Източник: Фрог нюз

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...