Adsense-top

Майка на дете-инвалид: Г-н Борисов, не плачете, а ни помогнете!

Това призова с ефира на бтв Юлия Старчева, която се бори с непосилната система, за да отгледа своето дете, което има физически увреждания. 
Думите й са по повод реакцията на премиера по повод на 6-тия пореден протест на майките, които се борят срещу недъгавата социална система у нас. 
„Г-н Бойко Борисов, искаме не просто да плачете, защото ние можем да Ви кажем много лични истории, които да Ви разреват. 
Искаме да дойдете тук, да говорим и не просто да говорим, а да започнем реални стъпки за промяна в тази държава, искаме да останем тук, да работим тук, децата ни да работят тук и да живеят щастливо тези, които не могат да работят. 
Защото това са хора част от тази държава, искаме да бъдем част от тази държава, а не да бъдем невидими, не да бъдем затваряни в домовете си и не да бъдем тези, които само да Ви разплакват!”.
Майките настояват за радикални промени, а депутатите люто се скараха по въпроса кой е по-съпричастен към проблемите им. 
Премиерът Бойко Борисов не откликна на поканата на протестиращите да слезе при тях, но пред министрите каза, че е плакал на телевизионен репортаж за майка с дете с увреждане и разпореди проверка.

Източник: Фрог нюз

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...