Adsense-top

САЩ: Тежка корупция в България, на всички нива, вкл. най-високото...

Тежките условия в затворите и арестите са посочени на първо място сред най-значимите проблеми на България в новия доклад на Държавния департамент на САЩ за състоянието на човешките права в страната ни, предаде БНР.
Докладът съдържа анализ на положението в България през 2017 година.
В документа се констатират сериозни проблеми като липса на независимо правосъдие, корупция на всички нива на управлението, трафик на хора, както и насилие срещу етнически малцинства.
Държавният департамент отчита още, че българските власти са предприели мерки за осъждане и наказание на служители от силите за сигурност, нарушили човешките права, но действията им са недостатъчни и безнаказаността остава проблем.
Парламентарните избори в България през март миналата година преминаха без каквито и да било сериозни нарушения според оценката Централната избирателна комисия, се посочва все пак нещо положително в доклада. Държавният департамент припомня, че и според международните наблюдатели изборите в България са били свободни и честни въпреки някои недостатъци.
Гражданските власти поддържаха ефективен контрол върху силите за сигурност, гласи друга положителна констатация в доклада, публикуван на сайта на американското външнополитическо ведомство, съобщи БТА.

Източник: http://19min.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...